Najnovije

PAKLENO SATIRANJE SA NEBESA: Vreme je stalo kada su se oni pojavili! DŽihadisti razoreni u žestokom napadu ruske avijacije!

Ruske vazduhoplovne snage navodno su danas popodne bombardovale džihadističke snage u zapadnoj oblasti pokrajine Idlib, javili su pro-militantni aktivisti iz tog područja.

Ruski Suhoj (Foto: Jutjub)

Prema njihovim tvrdnjama, ruske vazduhoplovne snage bombardovale su grad Al Sirmanijeh i njegovu okolinu, što će, ako je tačno, obeležiti prvi put u mesecu da su izveli vazdušne napade na ovaj deo pokrajine Idlib.

Rusko Ministarstvo odbrane nije potvrdilo ove tvrdnje i poslednji put kada su u Siriji prijavljeni ruski vazdušni napadi, Moskva je demantovala te izveštaje.

Istovremeno, sirijske arapske vazduhoplovne snage vrše racije u tom području, a njihovi helikopteri napada koncentrirali su se na obližnji grad Kabani na severoistoku Latakije.

Al Sirmanijeh i Kabani su pod kontrolom Hadžat Tahrir Al Šama i Islamske stranke Turkestan; to su dve džihadističke grupe koje kontrolišu veći deo zapadnog Idliba i severoistočne Latakije.

Al Kaida krenula u pustošenje Alepa! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA