Najnovije

PRONAĐI I UNIŠTI: Sprečeni teroristički napadi po Rusiji! Lov na džihadiste uspešan!

Ruske agencije za provođenje zakona iskorenile su 11 "spavajućih" ćelija Islamske Države (zabranjene u Rusiji) u regiji Dagestana na severnom Kavkazu 2019. godine, izjavio je u subotu Igor Sirotkin, šef Nacionalnog ureda za borbu protiv terorizma (NAC), na sastanku protivterorističke komisije u Dagestanu.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

„Uprkos značajnim rezultatima, u republici su još uvek stvoreni preduslovi za uspostavljanje novih terorističkih grupa od strane pristalica radikalnih verskih sfera. To se može potvrditi činjenicom da je aktivnost jedanaest zavereničkih ćelija međunarodne terorističke organizacije Islamska Država s ukupnim brojem 30 članova iskorenjena u 2019. godini “, rekao je.

Te  ćelije delovale su u nekim oblastima Dagestana, uključujući njegove velike gradove i glavni grad Mahačkalu. Uporedo sa tim, Sirokin je spomenuo ohrabrujuće rezultate preventivnih napora. „Mere koje su preduzele agencije za sprovođenje zakona pomogle su da se spreče teroristički akti u regionu u 2019. godini, zajedno sa zločinima povezanim sa terorizmom i da su u velikoj meri pomogli da se razdvoje saučesnici u ideologiji terorizma“, naglasio je.

Ranije je predsedavajući NAC-a i direktor Savezne službe bezbednosti Ruske FSB Aleksandar Bortnikov rekao da je na severnom Kavkazu 2019. sprečeno ukupno 15 zločina povezanih sa terorizmom.

Pogledajte OVDE snimak napada bombaša samoubice na sirijsku vojsku!

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA