Najnovije

VELIMIR ERAKOVIĆ: Najtužniji Božić u Crnoj Gori

Dolazak Bogomladenca na svijet je u našoj vjeri najradosniji dan. Od Gospoda izabrana, Djeva Marija darova rođem Isusa Hrista spas, nadu i radost za nas neuke i slabe i u srca naša uđe Hrist kako bi nas vodio Božijim putevima.

Velimir Eraković (Foto: Pravda)

Piše: Velimir Eraković

Zbog toga je kod nas Srba Badnja nedelja praznik - kada veselo i uz molitvu dočekujemo Najvećeg i Jedinog. Nakon toga sledi Božić kada se lože badnjaci, a svaka iskrena srpska i hrišćanska duša se raduje. 

Nažalost, ovaj Božić ne dočekujemo u miru, već tužni puni strepnje i nedoumica. Milo Đukanović je svojim prokletim zakonom vjernicima u Crnoj Gori iščupao srce iz grudi, a satanskom rukom vođen on pokušava da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve. 

Umjesto da odjekuju radošću zvona na crkvama i hramovima tužno jecajući zvone za upokojenje kao znak da je država Crna Gora umrla - što je i potpuno tačno, jer ovim demonskim i nakaradnim zakonom izvorna Crna Gora nestaje.

Plan Mila Đukanovića je jasan: smanjiti broj Srba makar u pola, zatrijeti srpski jezik i oteti Crkvu kao duhovni i istorijski temelj, a nakon svega toga krenuti u unijaćenje ostataka Srba i napraviti novog modifikovanog Montenegrina i antisrpsku državu.
Svi smo vidjeli kakvi nikogovići podržavaju njegov naum. Sve osvjedočeni srbomrsci i pseudo-intelektualci. 

Izuzev časnih i većinskih izuzetaka, na našu nesreću, Beograd je trenutno centar antisrpstva. Osjetili gladni kurjaci krv, pa Čanak, Jovanović, Biserko i ostali nepomenici žele da idu dalje. Žele da se zvanično prizna lažna država Kosovo i da Vojvodinu odvoje od Srbije, ali su se ljuto prevarili, jer taj naum kojim im Zapad debelo plaća prljavim novcem neće i ne može proći.

Nego, da se vratimo Crnoj Gori. U ovoj velikoj nesreći i izdaji našeg postojanja jedina sreća je narod - koji svake večeri okupljajući se na litijama i molebanima u nevjerovatno velikom broju pokazuje da je spreman da životima brani svoje svetinje. Desetine hiljada vjernika na ulicama Andrijevice, Berana, Podgorice, Nikšića, Bara, Herceg Novog i u ostalim gradovima svjedoče da taj demonski zakon nema podršku u narodu. 

DŽaba je izrod od predsjednika na čelo policije doveo Veselina Veljovića sa zadatkom da je militarizuje. Doveo je tog izdajnika zakletve vojsci kojoj je pripadao da od policije napravi satansku vojsku spremnu da bije i tlači svoj narod. 

Ali sve im je to džaba - narod niko nije pobijedio pa neće ni oni.
Grijeh i bruka vlasti u Milovom Montenegru se ne može opisati.

Crna Gora - ona prava, izvorna i srpska dočekuje najtužniji Božić ikad svjesna da će sve proći pa i Milova ustaška tiranija. Ničija nije do zore gorela, pa neće ni tvoja izdajniče, bruko i demonu!

Hristos se rađa i bez obzira na našu tugu, on donosi spas i radost u naše domove. Sva ovozemaljska sila je mala da pobijedi Boga i volju NJegovu, a narod je spreman da svojom žrtvom osvjedoči put istine i slobode koja će na kraju doći. 

Na Kosovu je izvršen genocid nad Srbima. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA