Najnovije

SATERANA U ĆOŠAK, LISICA JE NAJAGRESIVIJA! DŽihadisti zadali takav udarac SAA da su im sve pobede presele! Ključni grad je sada njihov!

Militanti koje podržavaju Turci i njihovi džihadistički saveznici uspeli su u ponedeljak zauzeti ključni grad u istočnom Idlibu nakon što su izveli nekoliko napada na položaje Sirijske arapske vojske (SSA).

Hadžat Tahrir Al-Šam (Foto: jutjub)

 

Potpomognute turskom artiljerijom, Nacionalno oslobodilački front (NLF) i Hadžat Tahrir Al-Šam (HTŠ) započeli su svoj napad u ponedeljak udarima na  zapadne periferije Nairaba, grada oko koga se već dve nedelje vode borbe.

Prema najnovijem izveštaju s terena pokrajine Idlib, militanti koje podržavaju Turci i njihovi džihadistički saveznici mogli su da zauzmu Nairab nakon što su tokom tri napada izgubili više od 150 boraca. Svrha zauzimanja Nairaba za militante je da se pozicioniraju u ofanzivi kako bi povratili strateški grad Sarakib, koji se nalazi na dva glavna autoputa na severoistoku Idliba.

Otkako je osvojila Sarakib, Sirijska arapska vojska ponovo je zauzela nekoliko gradova i naselja između Alepa i Idliba, što je otvorilo put ponovnom otvaranju autoputa Alepo-Damask (M-5) prvi put u osam godina.

Pogledajte OVDE mapu povlačenja turske vojske i džihadista!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA