Najnovije

Vrh DPS-a i Milo u stanju potpune histerije posle masovne nedeljne litije

Vidi se da vlast u Crnoj Gori ne može više da izdrži ovoliki broj vjernog naroda u litijama. Nedjelja veče je sigurno najljepši dan u maloj, ali trenutno vjerski najvećoj zemlji. Kao da pravoslavlje vaskrsava upravo tu.

Piše: Velimir Eraković

U Crnoj Gori čiji su lideri promijenili ili pokušali da promjene identitet narodu, prekroje istoriju, uzmu jezik i naprave neke nove Crnogorce, nakon usvajanja zakona o slobodi vjeroispovjesti, desila se vjerska revolucija. I to kad smo se najmanje nadali. Reakcija naroda na zakon,apanjila je sav pravoslavni svijet. I dive se ljudi, divi se svaki vjerujući čovjek. Mudra promišljanja Episkopskog savjeta su za svaku pohvalu i poštovanje. Nedeljna litija i onoliki broj vjernika u njoj je dovela vrh DPS-a i Mila Đukanovića u stanje histerije i to potpune.

Čak im smetaju i čestitke Mitropolita Amfilohija sportistima. Bivši vaterpolo reprezantivac, a sada ministar sporta Janović je javno napao selektora Gojkovića što je išao na poklon Svetom Petru Cetinjskom i primio u ime svih igrača orden Bogorodice Filarmose. Nezapamćen primjer u svijetu. Pisac i dobitnik najvećih državnih priznanja Popović je litije uporedio sa Islamskom revolucijom i tražio da država hitno reaguje na njih. Rekao je da su litije priprema za nasilje. Kakvo nasilje i nad kim? Litije su toliko mirne i masovne da su povratile ugled Crnoj Gori a ne put ka nasilju.

Sad, nakon ovolike histerije, pitanje je šta nas čeka? Šta je nervozni diktator pripremio i kakav prljavi plan smišlja? Zašto se kopa rov na granici sa Srbijom? Na silu, bez referenduma nas je uveo u NATO i vjerovatno se nada njihovoj pomoći. Srednji i mali privatnici se žale da imaju strašne pritiske, a naroda sve više. U javnim ustanovama se prijeti otkazima onima koji učestvuju u litijama, a naroda sve više. Ko god zna Mila Đukanovića, zna da će uz pomoć kriminalaca i NATO pakta pokušati neki vid udara na narod i litije. Ali pojedinac sa svim tim snagama, ovoga puta neće promijeniti ništa.

Šta nas čeka, zna samo on i veliki Gospod Bog. Talas slobodne svijesti je toliko veliki da nema te brane koju neće obaliti. Logično i jedino moguće je da povuče skaradni zakon i ode sa vlasti, sa svom svojom klikom. Razlika između mirnih protestanata koji prođu po osamdeset ili sto kilometara i njih,koji čekaju pomoć stranih sila je ogromna. Diktator i tajkuni se bore samo za sebe i svoje milijarde. 

Drugi, koji svjedoče put istine, božije i bratske ljubavi sa ovakvim motivima i iskrenom željom će na kraju ostvariti cilj i doći do slobode. Čini mi se da nas to čeka. Nakon nedjeljne litije dolazi novo vrijeme i šansa koja se ovoga puta ne smije propustiti.

Žestoku poruku Erakovića Đukanoviću pročitajte OVDE.

Izor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA