Najnovije

NISU NI SLUTILI ŠTA IH ČEKA! SAA naletela na zasedu islamista! Pripadnici Islamske države brutalno likvidirali Asadove vojnike

Sirijska arapska vojska (SAA) pretrpela je velike gubitke, pošto su pripadnici Islamske države napravili zasedu na istoku provincije Homs.

Pripadnici Islamske države (Foto: Jutjub)

Kako su preneli lokalni mediji, pripadnici Islamske države, koji se kriju po pećinama provincije Homs, napravili su zasedu sirijskoj vojsci u oblasti Badija al-Suknah.

Jedna jedinica sirijske vojske prolazila je putem pored benzinske stanice T-3 kada su islamisti iz zasede otvorili vatru na njih. Tom prilikom, džihadisti su ubili i ranili nekoliko sirijskih vojnika.

Jedan vojni izvor je preneo da pripadnici SAA nisu stigli da reaguju, a dok su uspeli da se nekako pregrupišu, militanti su se razbežali iako je vojska uzvratila vatrom. On je potvrdio da među vojnicima ima povređenih i ranjenih, ali nije otkrio o kom broju se radi. Nije poznato da li među teroristima ima poginulih i ranjenih.

Ovo nije prvi put ove godine da ćelije Islamske države, koje se kriju po istočnom delu Sirije, prave zasede SAA. Sirijska vojska je zbog toga odlučila da pojača sigurnost svojih snaga koje prolaze kroz ovo područje.

Od početka godine pripadnici ID su pojačali napade na SAA na istoku Sirije. Militanti uglavnom napadaju noću, jer tako lakše mogu da se razbeže po pustinji.

Pročitajte OVDE kako su pripadnici SAA zarobili džihadiste.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA