Najnovije

DVE VESTI ODJEKUJU SRBIJOM: Druga žrtva koronavirusa, a iz Šangaja stigao drugi avion sa medicinskom opremom

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je od koronavirusa u Srbiji umrla još jedna osoba. To je druga smrt od Kovida-19 u Srbiji. U Republici Srbiji je do 8 časova 22. marta 2020. godine registrovano ukupno 188 potvrđenih slučajeva Kovida-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar (Foto: zdravlje.gov.rs)

11.45 - Na beogradski aerodrom sleteo i drugi avion iz Šangaja sa medicinskom opremom. 

11.30 Prva žrtva zaraze koronavirusom na KiM. Od Kovida-19 preminuo 85-godišnji muškarac u Podujevu.

11.00 - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je za RTS da će Ministarstvo objaviti spisak poslodavaca koji su kršili zakon za vreme vanrednog stanja.

10.40 - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za Prvu televiziju da je od koronavirusa u Srbiji preminula još jedna osoba. Umrla je baka stara 92 godine koja je bila na respiratoru. 

10.27 - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je svim srpskim državljanima u inostranstvu koji žele da se vrate u zemlju da, ako ne moraju, ne kreću ka Srbiji. Svi koji dođu biće smešteni u karantin u Moroviću i neće biti izuzetaka, ističe Dačić.

10.10 - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da će da od sutra građani koji imaju radnu obavezu i radni nalog da mogu da se kreću i u vanrednom stanju moći da koriste posebne linije gradskog prevoza, a informacija o tome večeras će biti istaknuta na sajtu Grada Beograda i GSP-a.

10.00 - Na KiM 31 osoba zaražena koronavirusom, prenosi RTK2. 

08.50 - "Procenjujem da će sledeća nedelja biti dosta ozbiljna. Da će distribucija da se zgusne i da će povećanje dnevno ići do 30 ili 40 osoba", kaže za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović.

08.25 - Na tri meseca zamrznuta su sva plaćanja. To važi i za građane i za privredu. Zabranjena su sva izvršna rešenja o naplati kredita, izjavila za RTS guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković. 

08.18 - Imamo ukupno 390 kreveta za zbrinjavanje obolelih od Kovida-19. Imamo i 80 postelja za decu, ali srećom za sada kod nas nemamo obolelih mališana, rekao je dr Savić. Tri pacijenta već su otpuštena iz bolnice. 

08.12- U KBC "Dr Dragiša Mišović" trenutno je smešten 31 pacijent oboleo od Kovida-19. Jedan 41-godišnjak je na intenzivnoj nezi, ali je za sada izbegao stavljanje na respirator, kaže za RTS dr Predrag Savić, zamenik direktora tog beogradskog kliničko-bolničkog centra. 

08.02 - Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 22. marta 2020. godine testirani su uzorci 28 osoba od kojih je 17 pozitivno i 11 negativno na novi korona virus.

Od 17 potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih 11 je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih šest ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 700 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

07.15 - Otvoreno je preko dve hiljade prodavnica širom Srbije gde penzioneri mogu da obave potrebnu kupovinu namirnica i drugih proizvoda. 

Ministar za trgovinu Rasim LJajića rekao je da je interesovanje starijih građana bilo veće od očekivanog, ali je organizacija bila dobra.  

Šest osoba koje su prekršile zabranu kretanja priznale su krivicu i zaključile sporazume sa tužilaštvom na osnovu kojih su osuđeni na uslovne kazne od šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine. Jedna osoba koja je prekršila meru samoizolacije je takođe zaključila sporazum i osuđena je na kućni zatvor od četiri meseca, javlja Tanjug.

Šta je Vučić uradio u Budimpešti, pročitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA