Najnovije

IGOR JURIĆ U BORBI PROTIV PEDOFILSKOG LOBIJA U SRBIJI: Kome smeta javni registar pedofila? (VIDEO)

Novi gost emisije „Vaseljenska“ bio je Igor Jurić. Otac tragično stradale devojčice Tijane Jurić, osnivač istoimene fondacije, inicijator krivičnog zakona kojim se predviđa doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela i pokretač sistema Amber Alert.

Igor Jurić (Foto: HelmCast)

Iako je dosta toga urađeno, još uvek je u društvu stanje takvo da više može da učini pojedinac ili organizacija nego državna insitucija. Jurić je u emisiji vrlo potresno pričao o danima dok se tragalo za njegovom ćerkom koja je pre 6 godina na najsvirepiji mogući način ubijena, i naglasio da je bio dovoljan jedan poziv koji bi spasio njen život. Upravo zato je važan sistem AmberAlert za koji se on zalaže.

„Država je ubicu mog deteta u samom startu već amnestirala, 15 godina je tu već oduzeto, s tim da on može da izađe i ranije, znači da ima mogućnost uslovnog otpusta za mene je bila ironija i ja sam tu video jedan ogroman motiv da se tako nešto promeni, “ rekao je Igor na samom startu emisije i dodao da je donošnje zakona bez podrške političkih partija delovalo kao borba sa vetrenjačama ali da se trud isplatio.

Koliko u Srbiji vlada pedofilski lobi i kako na sve načine pokušavaju da nam pedofiliju proture kao nešto normalno, Jurić je osetio više puta na svojoj koži, dok su ga tzv borci za prava dece i ostale NVO sputavale i optuživale, boreći se za prava monstruma.

Jurić se takođe zalaže i za objavljivanje javnog registra pedofila što je u zemljama na zapadu već dostupno. Međutim razlog zašto se u Srbiji i dalje silovatelji i pedofili provlače pod incijalima jeste i taj što takve osobe štiti sistem u kom su upravo onu duboko ukorenjeni.

Kome smeta javni registar pedofila i na koji način možemo da zaštitimo i svoju deecu, jer nikad i ne pomišljamo da možemo biti žrtve istih, pogledajte u emisiji:

Vučić otkriva detalje razgovora u Vašingtonu! Više o tome OVDE.

Izvor: HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA