Najnovije

VELJA ILIĆ OGORČEN NA VLAST: Više poštovanja su robovlasnici imali prema robovima, nego Vučić prema građanima Srbije!

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je “prvi dan prikupljanja potpisa pokazao da Aleksandar  Vučić i njegova vlast tretiraju građane Srbije kao robove“. 

Velimir Ilić (Foto: Jutjub)

“LJudi su ucenjeni radnim mestima i kao poslednji mučenici celu noć stoje u redovima da skupe potpise za velikog vođu, da bi on koliko danas mogao da izađe i da se hvali kako je skupio potpise za dan. Pa to još nije viđeno u Srbiji. To nikada nije radila ni jedna vlast. Više poštovanja su robovlasnici imali prema robovima, nego Aleksandar Vučić prema građanima Srbije“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare. 

On je upitao zašto je bio problem da se potpisi skupljaju i dan i dva i tri. 

“Gledao sam one jadne ljude kako stoje u redovima. Molim građane Srbije da pokažu malo dostojanstva i da ne dozvoljavaju da se prema njima ponašaju s toliko poniženja. Srbija i njen narod nikada nisu bili poniženiji nego danas. Da li je to Srbija Nemanjića, Svetog Save, svih srpskih slavnih vojvoda?“, upitao je predsednik Nove Srbije. 

On je kazao da  se politička grupacija okupljena oko Narodnog bloka, na čijem je čelu Nova Srbija, ne pominje nigde u medijima i niko ne obaveštava da će učestvovati na izborima. 

“Mi ćemo na izbore izaći i ako smo u potpunoj blokadi. Smatram da je bilo važno da svi izađemo na izbore, jer smo morali da se izborimo svi zajedno da ova nakaradna vlast ode. Ako im se da mogućnost da vladaju još četiri godine od Srbije ništa neće ostati“, rekao je Ilić.

On je istakao da je cilj Narodnog bloka stvaranje ozbiljne države i vraćanje nadležnosti institucijama, vraćanje dostojanstva vojsci i policiji, podsticanje domaće privrede i ukidanje subvencija za strance i preusmeravanje tih para na domaće investitore. 

“Cilj nam je da pokrenemo poljoprivredu, da ukinemo pljačku građana i izvršitelje, da ukinemo mogućnost da jedan čovek donosi sve odluke, pa i odluku o predaji Kosova. Mi ćemo se boriti za to da niko ne može da nam naloži šta ćemo mi da radimo sa svojom zemljom i svojom teritorijom“, rekao je Ilić. 

On je istakao da “ova vlast nije uradila gotovo ništa dobro za Srbiju za ovih osam godina koliko su na vlasti”.
 
“Jedino što su radili mnogo su se hvalili, a mi smo mnogo toga izgubili i nemamo više vremena za gubljenje“, zaključio je Ilić.

Pročitajte OVDE kako je Srđan Nogo čestitao rođendan Aleksandru Vučiću.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA