Najnovije

RUSKA VOJSKA DOBIJA POJAČANJE: Najmoćniji tenkovski ubica, smrtonosna mašina bez konkurenciije u akciji (VIDEO)

Modernizovani ruski tenk T-90M „Proboj“ stupiće u sastav naoružanja ruske vojske u toku ove godine, rekao je izvršni direktor korporacije „Rosteh“ Oleg Jevtušenko.

T 90 (Foto: RIA)

„Prošle godine je 'Uralvagonzavod' završio državna testiranja tenka T-90M 'Proboj', a ove godine ćemo početi da ga isporučujemo vojsci“, rekao je Jevtušenko.

Prema rečima vojnog eksperta Alekseja Leonkova, ruski tenk T-90 i njegova modifikacija nadmašuju po borbenim performansama sve strane konkurente, kao što su tenkovi „Abrams“ i „Leopard 2“.

„Tenkovi 'Abrams'i 'Leopard 2' su glavni strani konkurenti platforme T-90. Međutim, ruski tenk po mnogim karakteristikama nadmašuje strane mašine, koje se ne pokazuju najbolje u borbenim operacijama. Primer su gubici tenkova 'Abrams' i "Leopard' na Bliskom istoku. U poređenju sa njima, tenk T-90, koji je učestovao u ratu na strani sirijske vojske, pokazao se kao tvrd orah“, izjavio je Leonkov.

 

Stručnjak je dodao da Rusija nije obustavljala radove na modernizaciji platformi T-72 i T-90, i da je na tom polju ostvarila značajne uspehe.

„Zahvaljujući modernizaciji, poboljšane su borbene karakteristike ruskih tenkova. Takva mašina će ojačati ruske tenkovske snage. 

Ugovor o isporuci T-90M ruskoj vojsci potpisan je na marginama vojnog tehničkog foruma „Armija 2019“. Tenk je opremljen novim topom i moćnijim motorom. Novi nišan omogućava učestvovanje u operacijama u bilo koje doba dana.

Osnovni novitet tenka T-90M je mogućnost razmene informacija sa drugim vozilima u realnom vremenu.

Kako ruski snajperisti obaraju helikoptere pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA