Najnovije

VIMER: Nije čudo što brojni i dobro upućeni ljudi na sve sa Kovidom 19 gledaju sa velikom sumnjom

Guam je dovoljno daleko da bi nas zabrinjavao u ovim bolnim danima.

Vili Vimer (Foto: Jutjub)

Piše: Vili Vimer, državni sekretar u Ministarstvu odbrane u Vladi Helmuta Kola, poslanik Bundestaga, potpredsednik parlamentarne skupštine OEBS

Guam nam je bio bliži pre nešto više od stotinu godina, što pokazuje i olupina broda nemačke carske mornarice u luci Guam.

Danas Guam ima funkciju američkog pozadinskog nosača aviona, sa kojeg se praktično kontrolišu veliki delovi azijskog kopna. Ovaj značaj Guama trenutno podvlači činjenica da američki nosač aviona „Teodor Ruzvelt“ i sa njim povezane borbene grupe nosača, žurno grabe ploveći put Guama.

Prema izveštajima međunarodne štampe, nevidljivi neprijatelj zvan "COVID 19", već je prouzrokovao bolesti u posadama američke borbene grupe i pitanje je vremena kada će na dnevni red doći upotreba jednog od američkih "pomorskih dragulja" za stvaranje okosnice američke globalne moći u vremenima globalne epidemije. 

Brzina kojom se kuga širi u Sjedinjenim Državama, utiče na brzinu postizanja gotovosti  borbenih grupa aviona što je itekako značajno, i što se ne sme potcenjivati globalno, kao ni za države saveznice. Jer, nisu važne ne samo za Sjedinjene Države.

Ostrvo Guam je s druge strane sveta za nas i iz opravdanih razloga.

Imamo beskrajne rasprave o ekonomskom uticaju Covid 19 i posledicama smrtonosne kuge.

Takozvana "kineska pandemija" koju je tako nazvao predsednik Tramp, mogla bi nas sustići brže nego što bismo želeli.

Da li suštinski razvoj zavisi od toga na šta trenutno usmeravamo sve snage naših vlada kako bismo se odbranili od ove „kuge de-globalizacije“?

Da li se, povodom „COVID 19“, zaista, bavimo suštinom?

Može li se očekivati da će se, verovatno, i pred sudom zahtevati naknada štete od tri biliona dolara protiv kineske vlade jer se već sada time bave američke advokatske firme?

Kao što možete pročitati, odgovarajuće advokatske firme su veoma blizu jednog i drugog američkog političkog kampa. 

Predsednik Tramp već je pokazao veliku tojagu protiv Kine na svojoj "konferenciji za novinare COVID 19", 17. marta 2020., kada je govorio o "kineskoj epidemiji". To je pokušaj vraćanja krivice Kinezima  za američku isporuku smrtonosnog virusa u Vuhan. 

Tako, Vuhan ima  potencijal za globalna sukobljavanja, čiji se uticaj ne može preceniti.

Uzgred, takođe, u pravcu realnijeg razmišljanja, posebno, u vremenima dok svet trenutno pati, treba da budemo svesni da je nuklearna destruktivna snaga koja dolazi iz odgovarajuće opremljene podmornice, dovoljna da učini svet neprikladnim za život.

Do sada niko nije mogao da odgovori na pitanje čime se bavimo u uslovima „ COVID 19“? Da li je to virus koji se javlja prirodnim putem? Da li ovaj virus dolazi iz jedne od organskih laboratorija i ima karakter oružja?

Da li je virus mutirao u Vuhanu? 

Doajen moderne biotehnologije, bečki profesor Henrih Volhmajer neumorno ističe nešto posebno o Vuhanu.

Najzad, Vuhan nije samo prvi grad na svetu koji je u potpunosti određen najnovijom 5G tehnologijom. Ova tehnologija bi mogla izazvati mutacije u organizmu zbog svog zračenja.

Da stvar bude još gora, digitalizacija je dodala da efekti nisu ispitivani tokom mnogo godina terenskih testova, u skladu sa međunarodnim standardima za uvođenje velike nove tehnologije.

Konačno, postavlja se pitanje koje bi moglo biti „presudno za rat“: da li su okolnosti na jesen prošle godine svesno ili nemarno korišćene na globalnim vojnim takmičenjima u Vuhanu za širenje virusa u obliku kojim se širi globalno? 

Odgovori na ova pitanja trebalo bi da budu preduslov za efikasne strategije za borbu protiv svih opasnosti.

Da biste mogli da utvrdite da je bolest smrtonosna ne morate da gledte suveiše daleko. Pogledajte kako izgledaju susedne zemlje, postavljajte pitanja koja je potrebno rešiti u našem zajedničkom interesu.

Na kraju, nije li Švajcarska mobilisala celu medicinsku službu svojih oružanih snaga i ne pokazuje li ta mera ozbiljnost situacije!?

U ove aranžmane ugrađen je međunarodno poznati ABC institut u Spiez-u, koji je ovih dana „militariziran“.

Vrhunski rukovodioci hemijsko-industrijskog kompleksa iz većeg područja Bazela ovih dana okupljeni su u Spiezu, Švajcarska, a to jasno govori jedno. Da je sve to rezulat odgovarajućih vežbi iz 2012/2013, koje su takođe izvedene u drugim evropskim zemljama.

Kod nas u Nemačkoj, rezultati su, bez posledica, nestali u fijokama u vreme pre Jensa Spahna. 

Odgovori na ova pitanja treba da stignu od SZO, Svetske zdravstvene organizacije Ujedinjenih nacija. Ali, tamo nisu odgovorne države. SZO je  anglosaksonski projekat globalnih milijardera koji diktiraju da ova međunarodna organizacija sprovodi njihove globalne ideje.

U meri u kojoj Ujedinjene nacije nisu uspele, ili su se loše odigrale ulogu u očuvanju mira, njihove pod-organizacije, kao što je SZO, postale su puko oruđe svetskog poretka u interesu tih globalnih milijardera.

U tom poretku nacionalnu državu bi trebalo zameniti Novim svetskim poretkom nevladinih organizacija.

Prošle nedelje, vesti Bi-Bi-Si-ja su objavile da je bivši britanski premijer Gordon Braun pozvao na uspostavljanje svetske vlade za "COVID 19".

Nije čudo što brojni i dobro upućeni savremenici na sve gledaju sa velikom sumnjom. Hmm!

„COVID 19“ nudi prostor, ne samo da države ograničavaju prava ljudi. Za druge je to stanje sreće što je toliko nacionalnih država i njihovih instrumenata od opšteg interesa, sačuvano da se borba protiv smrtonosne bolesti uopšte može voditi.

Pogledajte OVDE kako izgleda smeštaj za zaražene u Silikonskoj dolini!        

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA