Najnovije

MUP u problemu! Objavljeni dokazi policijske torture za koje su mislili da su uništeni! (VIDEO)

Iako su mu policajci koji su ga na Vaskrs priveli, vređali i tukli obrisali sve podatke sa telefona i diktafona, Bojan Savić iz udruženja Građanska patrola uspeo je da ih, uz pomoć IT stručnjaka, povrati i objavi na internetu dokaz o nezakonitom postupanju policije.

Bojan Savić (Foto: Pravda/Helm Kast)

U eksluzivnom intervjuu za Helm Kast on je detaljno ispričao razloge zbog kojih je zaustavljen, pohvalio patrolu koja ga je zaustavila, a onda su na lice mesta došli dva inspektora i krenuli da ga provociraju a zatim ga i uhapsili uz psovanje dece i brojne uvrede. Savić je nakon špto je vezan lisicama i ubačen u policijski auto dobio od inspektora pesnicom udarac u glavu od kog mu je pukla bubna opna i mora na hitnu operaciju da bi spasao sluh. 

Nakon torture i držanja četiri sata u stanicii Savić je pušten ali su sa njegovog diktafona i telefona obrisani svi snimci, a telefon vraćen na fabrička podešavanja.

On je napadnut od strane pripadnika PS Stari Grad, a sa advokatom tražiće kazne za policajce i veruje da uz dokaze koje poseduje oni nakon postupka ne smeju da ostanu da rade u policiji. Napad na Savića je samo jedan u nizu napada koji su pripadnici MUP izvršili protiv građana tokom vanrednog stanja.

Snimak napada na Bojana i psovke koje je policija izgovarala možete čuti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA