Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POLICIJA UBIJA DEMONSTRANTA: Upucan afroamerikanac, narod van sebe od besa! Šefica službe podnela ostavku!

Muškarac, kasnije identifikovan kao Rajšard Bruks, uperio je pištolj za omamljivanje (električni pištolj) u policajca pre nego što je on pucao na njega i ubio ga, pokazuju kamere sa lica mesta.

Policija u Americi ubila demonstranta (Foto: printskrin sa Tvitera)

Gradonačelnk Atlante Kejša Lens Botoms rekla je da je šef policije, koja je časno obavljala svoju dužnost više od dve decenije, podnela ostavku zbog želje da Atlanta bude smislen model kako bi reforma policije trebalo da izgleda u ovoj zemlji, prenose Ej Bi Si njuz.

NJena ostavka bi trebalo da obnovi poverenje očajnički potrebno našoj zajednici, naglasila je gradonačelnica. Ona je zatražila i trenutni otkaz za policajca koji je pucao, a čiji identitet nije objavljen.

- Ne verujem da je ovo bila opravdana upotreba smrtonosne sile i zato sam zatražila otkaz za policajca - rekla je gradonačelnica.

Kako prenosi NJujork tajms, Rajšard Bruks imao je 27 godina i bio je afroameričkog porekla. NJega je ubio policajac bele rase.

Pištolj za omamljivanje prethodno je oteo od jednog od policajaca nakon što je pao na alko-testu i opirao se hapšenju. Kako navodi Federalni istražni biro koji istražuje slučaj, incident je otpočeo kada su policajci pozvani jer muškarac spava u autu i blokira "drajv tru" traku restorana. Bruks je pao na alko-testu, a kasnije se navodno opirao pokušajima da ga uhapse.

Kakav poklon je Amerika dala Putinu, saznajte OVDE!

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA