Najnovije

MAČ KASPIJSKOG MORA ĆE POSLUŽITI DA SE ODSEČE GLAVA ISLAMSKE DRŽAVE: Sa ovim krstarećim raketama kraj džihadista je neizbežan!

Ruske krstareće rakete "Kalibar" više puta su korišćene u Siriji za čišćenje terorističke Islamske Države i Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ) u više oblasti širom zemlje.

Ruske krstareće rakete "Kalibar" (Foto: mil.ru)

Prema časopisu "Nacionalna odbrana", mete ruskih krstarećih raketa 3M -14 koje su lansirane iz Kaspijskog mora 7. oktobra 2015. bile su fabrike za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandni centri, municija i skladišta goriva, kao i teroristička baza za obuku u provincijama Raka, Idlib i Alepo.

Mač Kaspijskog mora

U sklopu operacije koja je u medijima nazvana "Mač Kaspijskog mora", fregata "Dagestan" i krstarice "Grad Svijajesk", "Uglič" i "Veliki Ustjug" ispalili su 26 raketa na terorističke snage.

20. novembra 2015., brodovi Kaspijske flote pokrenuli su raketni napad koristeći najmanje 18 krstarećih raketa "Kalibar".

- Rakete su preletale planinska područja, brda i šume. Rakete su tokom leta izvele u proseku 147 manevara leteći prema svojim ciljevima. Sve su uspele da pogode zadate ciljeve. Istovremeno, postignuta je velika preciznost - rekli su oni.

- Odstupanje raketa nije bilo veće od tri metra i to se može smatrati izuzetnim rezultatom - dodaje magazin.

U isto vreme, magazin je istakao da je krstareća raketa "Kalibar" višenamenski kompleks koji može da pogodi ne samo kopnene ciljeve, već i morske ciljeve na udaljenostima do 350 kilometara.

Na primer, 9. januara 2020., rakete "Kalibar" lansirane su sa podmornice "Kolbino", a krstarica "Orekhovo-Zvevo" pogodila je sve svoje ciljeve.

Sprema se ogromna bitka za Idlib! Više o tome OVDE!

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA