Najnovije

TEŠKA POMETNJA: Posle najava raketnih sistema na ruskim granicama, Rusi aktiviraju novu najopasniju raketu u istoriji

Ukrajina je pristala na raspoređivanje američkih sistema protivraketne odbrane na svojoj teritoriji.

Burevestnik (Foto: mil.ru)

Nova pretnja mogla bi se pojaviti u blizini ruskih granica.

Prema informacijama kojima raspolažu ruski mediji ukrajinska strana je saopštila da je spremna dati Sjedinjenim Državama pravo na razmeštanje američkih sistema protivraketne odbrane na svojoj teritoriji. 

Ovi poslednji bi trebalo da budu raspoređeni samo nekoliko desetina kilometara od ruskih granica. Očigledno, ne govorimo samo o Donbasu, već i o Krimu.

Trenutno je poznato da je ukrajinska strana nezavisno ponudila Sjedinjenim Državama da na njenu teritoriju postave američke protivraketne odbrambene sisteme, navodeći kao razlog pretnju Rusije.

Štaviše, zvanični Kijev je dozvolio pojavu američkih vojnih jedinica na teritoriji Ukrajine, koje će samostalno služiti na raspoređenim sistemima protivraketne odbrane.

Zvaničnici Vašingtona još nisu dali zvanične komentare po ovom pitanju. Prema mišljenju stručnjaka, Sjedinjene Države nisu zainteresovane za takve akcije, budući da mali broj sistema protivraketne odbrane neće igrati nikakvu ulogu u regionu, a dolaskom hipersoničnih projektila Cirkon u ruski arsenal, mogu se izvršiti udari iz gotovo bilo kog pravca, a da ne spominjemo da američka vojska nema šanse da presretne raketu koja leti brzinom od oko 9 hiljada km/č.

Rusi imaju zastrašujuće oružje

Rusi istovremeno testiraju krstareću raketu najvećeg dometa u istoriji.

Očekuje se da će ove nedelje sa arhipelaga Nova Zemlja biti lansirana jedinstvena ruska krstareća raketa Burevestnik, za koju se tvrdi da je najveća krstareća raketa na svetu. 

Raketa je toliko jedinstvena da je se Sjedinjene Države plaše čak i više od ruske hipersonične rakete Cirkon i raketnih sistema Avangard i Sarmat.

U Siriji moguć rat između Rusije i Izraela! Šta će se dogoditi pročitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA