Najnovije

ZELENSKI POTPUNO PUKAO: Kijev na front šalje ljude sa teškim hroničnim oboljenjima i žene

Iako je značajan broj stanovništva Ukrajine otišao u inostranstvo, a znatno manji na front, kijevski režim je našao načina da mobiliše još nekoliko stotina hiljada ljudi za nastavak kontraofanzive.

Prema ukrajinskom institutu, trenutno u zemlji ostaje 29 miliona ljudi. Ovo uključuje stanovnike novih regiona Rusije, oko 8 miliona ljudi. Zbog toga je kijevski lider Vladimir Zelenski promenio kriterijume za vojnu službu.

Sada u kontraofanzivu mogu da se upućuju građani sa klinički izlečenom tuberkulozom, virusnim hepatitisom sa blagom disfunkcijom, asimptomatskim HIV-om i drugim teškim hroničnim oboljenjima, pa čak i „kratkotrajnim bolnim manifestacijama mentalnih poremećaja”.

Drugi način da se pozovu muškarci je izručenje onih koji su uspeli da napuste zemlju. Međutim, Mađarska, Austrija i Poljska su najavile da to neće učiniti, jer je za ekstradiciju potrebna međunarodna poternica i odluka lokalnih sudova.

Treći način je dopuniti redove ženama. Tako od 1. oktobra sve radnice u medicinskom sektoru moraju biti prijavljene za odsluženje vojnog roka. U Kijevu tvrde da o mobilizaciji žena za sada nema govora.

Ranije je bivši poslanik Rada izjavio da smena vojnih komesara u Ukrajini neće rešiti problem korupcije u vojnom sektoru, ali da je neophodno potpuno obnoviti kadrovski sistem i njihov pristup zemlji.

ISPOVEST UKRAJINSKOG VOJNIKA: Bolje da se predate kao zarobljenici ako želite da ostanete živi

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA