Najnovije

DVERI TRAŽE HITAN UVID: Problematičan birački spisak u Loznici

Dveri u Loznici su se uhvatile u koštac sa problemima u vezi biračkog spiska.

U svetlu nedavnih informacija, koje je potvrdio ministar Martinović, a koje ukazuju na značajnu razliku od oko 16.200 lica između Popisa 2022. i biračkog spiska u gradu Loznici, koalicija NEĆEMO RUDNIK U LOZNICI (DVERI – Novi DSS – POKS) podnela je zahtev nadležnom Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu za hitan uvid u birački spisak za područje grada Loznice.

Pomenuta razlika je od suštinskog značaja za integritet izbornog procesa, a osnov je za veliku zabrinutost u pogledu regularnosti izbora radi očuvanja demokratskih principa, transparentnosti i poverenja građana u izborni sistem, smatramo neophodnim preduzeti korake radi utvrđivanja tačnosti i ispravnosti biračkog spiska, saopštio je loznički odbor Dveri.

Naša koalicija zalaže se za fer i transparentne izbore, pa smatramo da je pravo građana da budu informisani o procesima koji direktno utiču na izborni rezultat. Pozivamo nadležne organe da postupe odgovorno i omoguće uvid u birački spisak kako bismo otklonili sve moguće sumnje.

Uputili smo i zahtev posmatračkoj misiji ODIHR-a i nastavićemo da delujemo u skladu sa zakonom i Ustavom u težnji da zaštitimo integritet izbornog procesa, jer smatramo da je to jedini opravdani i legitimni način izražavanja narodne volje, ne želeći da građanima pošaljemo poruku da postoji potreba za borbom nelegitimnim sredstvima, stoji u saopštenju Gradskog odbora Dveri u Loznici.

Pročitajte OVDE šta Medvedev kaže o Rusiji

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA