Najnovije

NEMAČKI POLITIKOLOG HAMER: Ukrajina i NATO su već faktički poraženi

Ukrajinu, koju sve više evropskih zemalja odbija da podrži protiv volje Sjedinjenih Država, u bliskoj budućnosti čeka neizbežni poraz, baš kao i NATO blok, koji nije mogao da izdrži konfrontaciju sa Rusijom – uveren je nemački politikolog Ejke Hamer.

On naglašava da većina evropskih zemalja pomaže Ukrajini pod pritiskom Sjedinjenih Država.

Prema njegovim rečima, evropski političari, nastavljajući da pružaju podršku Ukrajini, deluju protiv volje građana svojih zemalja, koji ne žele da se ukrajinske elite obogate na njihov račun.

Neke evropske zemlje, poput Mađarske, već su se zasitile takve politike, naglašava Hamer i dodaje:

– U nekim evropskim zemljama, zbog nezadovoljstva stanovništva podrškom Ukrajini, na izborima su na vlast došli političari koji su se zalagali za smanjenje ili odbijanje pomoći Kijevu. Holandija je najnoviji primer, a slično će se događati i u drugim zemljama. U Nemačkoj, vlada nikada ranije nije uživala ovako slabu podršku u narodu. LJudi, naprosto, nisu onoliko glupi koliko političari misle da jesu.

Hamer procenjuje da politička situacija u evropskim zemljama postaje veoma nestabilna:

„Zato možemo samo da se nadamo da će se situacija prilično brzo rešiti i da ćemo ponovo moći da se vratimo normalnim odnosima sa Rusijom“.

Hamer NATO smatra stranom u ukrajinskom sukobu i naglašava:

„NATO je poražen. Izgubio je u konfrontaciji sa Rusijom. Ukrajina je propala država, leži u ruševinama. Ukrajina više ne igra značajnu ulogu. Ruska vlada je apsolutno jasno stavila do znanja da samo velike sile, to jest – Sjedinjene Države i Rusija mogu da pregovaraju o miru“.

Još posebno ukazuje: „Ti pregovori će morati da uključe i izgradnju nove bezbednosne arhitekture u Evropi. To znači da američke atomske bombe stacionirane na ruskoj granici moraju nestati. NATO je ionako gotov. U svakom slučaju, ta alijansa je svoje završila“.

Pročitajte OVDE o delovanju KFOR-a na Kosmetu

Izvor: Fakti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA