Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA VEĆ ISKORISTILA POLOVINU SVOJIH REZERVI: Otkriveno do kada će Kijev imati dovoljno snaga za kontraofanzivu

Ukrajinske snage u prethodna 24 sata imale 27 okršaja sa ruskim snagama

Foto: Jutjub

Komandant ruske borbene grupe Centar Andrej Mordvičev rekao je danas da će ukrajinska vojska imati dovoljno snaga za kontraofanzvu do kraja avgusta.

- Količina njihovih snaga za kontraofanzivu dovoljne su samo do kraja avgusta. Nakon toga, biće kratka pauza. Neće moći da postignu ništa u zimskom periodu. Smatramo da će sve biti gotovo do proleća - rekao je Mordvičev za televizijski kanal Solovjov uživo, preneo je TASS.

Zaharova o napadu na Odesu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova okrivila je Kijev za štetu koja je naneta katedrali u Odesi.
Prethodno je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao da su ruske snage napale religioznu ustanovu pod zaštitom Uneska u Odesi.

- Prvo, nakon onoga što je kijevski režim uradio desetinama pravoslavnih crkava u Kijevsko-pečerskoj lavri, spomenicima, memorijalima, sada nema pravo da se žali. Usput, šteta na katedrali takođe ide na savest kijevskom režimu i nesposobnim vojnicima protivvazdušne odbrane, koji su namerno postavljeni u stambenim četvrtima - navela je Zaharova na Telegramu, preneo je TASS.

Rogov: Ukrajinska vojska je već iskoristila polovinu svojih rezervi

Ukrajinska vojska je već iskoristila polovinu svojih rezervi za napad na Zaporošku oblast, rekao je danas lider pokreta "Zajedno smo sa Rusijom" Vladimir Rogov.

- Mogu da kažem da su iskoristili oko polovine vojnika iz rezervi u Zaporoškoj oblasti. To je činjenica - rekao je on za ruski kanal Rosija-1, preneo je TASS.

Ukrajinske trupe koristile rakete HIMARS u pokušaju ubistva gradonačelnika grada Aljoški?
Proruski portparol guvernera Hersona, Vladimir Vasiljenko, rekao je danas da su ukrajinske trupe koristile rakete HIMARS u pokušaju ubistva gradonačelnika grada Aljoški, Georgija Žuravka.

- Ukrajinska vojska izvela je napad na kuću Žuravka, ali on nije bio u kući u tom trentuku. Kuća je uništena, a specijalci su pronašli delove HIMARS rakete - rekao je portparol, preneo je TASS.

Kijev: Ukrajinske snage u prethodna 24 sata imale 27 okršaja sa ruskim snagama
Generalštab Ukrajine objavio je danas da su u prethodna 24 sata imali 27 okršaja sa ruskim snagama, preneo je "Kijev independent".

Rusija je napala Ukrajinu sa 17 krstarećih raketa i dve balističke, od kojih je devet uništila ukrajinska protivvazdušna odbrana, dodao je generalštab. Takođe, izvršeno je 26 vazdušnih udara, a Ukrajina je i pogođena 35 puta višecevnim raketnim bacačima.

O stanju kod Odese pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA