Najnovije

KIJEV U POTPUNOM RASULU: Spremaju se velike smene

Zelenski više ne zna šta da radi.

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov mogao bi da bude razrešen sledeće nedelje, objavio je list Ukrajinska pravda, pozivajući se na neimenovane izvore.

Borba predsednika Vladimira Zelenskog protiv korupcije podstiče spekulacije da bi on mogao da zameni Reznikova nakon ranijih navoda o korupciji u vezi sa nabavkom vojnih potrepština, uključujući navode da je ministarstvo pod njegovim rukovodstvom nabavljalo hranu i uniforme po naduvanim cenama, preneo je Blumberg.

To se poklapa sa komentarima poslanika da bi Reznikov mogao da bude premešten na mesto ambasadora Kijeva u Velikoj Britaniji.

Reznikov, koji je ranije ovog meseca rekao da je "iscrpljen" od posla, negirao je optužbe, a njegov portparol je odbio da komentariše navode ukrajinskog pravosuđa.

OPREMA NATO-A GORI KAO ŠIBICE: Ogromni gubitci oružanih snaga...

- On (Zelenski) tačno zna da ja nisam tražio ovaj posao. On tačno zna šta sam i koliko radio, a ako me pozove na bilo koji drugi projekat, rado ću pristati – rekao je Reznikov.

Upitan da li će zameniti Reznikova, Zelenski je rekao da će komentarisati kadrovska rešenja tek kada „potpiše odgovarajuće primedbe“.

Reznikov je imenovan za ministra odbrane dva meseca pre ruske invazije u februaru 2022. godine, a prethodno je bio zamenik premijera.

PRESEKLI IM PUT! Pa ih Rusi razneli u komade

Izvor: Sd.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA