Najnovije

VUČIĆ OTKRIO ŠTA MISLI O EU: Neću narod da lažem!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obratio se javnosti iz Skoplja, gde se održava susret lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru inicijative Brdo-Brioni, a jedna od stvari koju je rekao je i to da ne očekuje skoriji ulazak Srbije u EU.
Vučić - za Evropu, ali... (Foto: Skrinšot)

Vučić - za Evropu, ali... (Foto: Skrinšot)

Dodaje da ne očekuje da ćemo ubrzo ući u Evropsku Uniju, za razliku od Ukrajine i Moldavije, iako mnogi navode suprotno.

- Ja sam politički veteran, vuk! Ja ne mogu da verujem da ćemo ući u EU 2026. godine, neće nas primiti ni 2027. ni 2028. godine, ni da dubimo na glavi. Neću da lažem narod ni zbog izbora ni zbog čega - ističe predsednik. 

Vučić ističe da se nalazimo na evropskom putu, kao i da se dovoljnom brzinom razvijamo. Takođe, rekao je da je ponašanje opozicije odraz onoga šta bi radili da imaju političku većinu. 

- Nalazimo se na evropskom putu, moramo da uradimo još mnogo stvari. Za nas je ključno pitanje da li se mi razvijamo dovoljnom brzinom ili ne, to je bitno. Četiri i po meseca traju demonstracije u kojima se brutalno krše zakoni naše zemlje, poput zabrana prolaska međunarodnim putevima, a mi nismo intervenisali, nismo upotrebili ni jedan pendrek! Ja pričam ovde o pravom demokratiji, što mi poštujemo pravo političke manjine, čak i kada skaču po klupama u Skupštini, kada pričaju gluposti, da pokazu to šta im je znanje i šta bi radili kada bi imali većinu. Evropska Unija nas neće skoro primiti - navodi Vučić. 

Pročitajte OVDE o (ne)mogućnosti ulaska Srbije u EU

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA