Najnovije

NOĆAS TRI UDARA NA KRIM: Evo šta Moskva poručuje!

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su ruske snage uništile tri ukrajinska bespilotna čamca, koja su pokušala da napadnu Krimski most.

"Noćas, oko 02.20 po moskovskom vremenu, u Crnom moru je uništen treći ukrajinski bespilotni čamac, kojim je kijevski režim nameravao da izvrši teroristički napad na Krimski most", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da je noćas uništen bespilotni čamac koji je pokušao da napadne Krimski most, a da je jedan pomorski dron uništen i u petak veče, piše list "Izvestija".

Naime, Kijev je svoj prethodni napad na Krimski most izveo 12. avgusta, kada je pokušao da udari sa dve konvertovane rakete S-200. Ruski PVO sistemi su oborili obe rakete, žrtava i štete nije bilo, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

U julu je, ukrajinski napad dronom na Krimski most oštetio deo kolovoza i ubio bračni par iz Rusije, ranivši njihovu ćerku. Predsednik Vladimir Putin nazvao je napad brutalnim i besmislenim iz vojne perspektive jer se infrastruktura više ne koristi za transport borbene opreme.

Kao odgovor na incident, Moskva je intenzivirala raketne udare na ukrajinske vojne objekte u Odesi, uključujući one koji se koriste za proizvodnju i skladištenje pomorskih dronova.

Pročitajte OVDE više o aktiviranju nuklearnog arsenala od strane Moskve

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA