Najnovije

AMERIČKI GENERAL NAJAVLJUJE: Kijev će da mobiliše žene i izbegle muškarce

Ukrajina bi trebalo da aktivnije poziva u vojnu službu žene i građane koji su otišli iz zemlje, izjavio je bivši vrhovni komandant američke vojske, general u penziji Ben Hodžes Jutjub kanalu „ProUA“.

„Mislim da u Ukrajini ima dovoljno ljudi, ali da nisu sproveli dobru kampanju za mobilizaciju i regrutovanje. Smatram da bi to sada trebalo da bude prioritet za ukrajinsku vlada, da privuku mlade muškarce i žene“, izjavio je bivši američki general.

Hodžes je naveo da žene u vojsci mogu da budu na većem broju dužnosti nego što to smatraju Oružane snage Ukrajine. Na primer, u većini zapadnih armija žene su u tenkovskim jedinicama, artiljerijskim i inženjerskim.

On veruje da bi Ukrajina mogla aktivnije da zahteva da se vrate muškarci koji su otišli u inostranstvo.

„Znam da postoji nekoliko desetina hiljada ukrajinskih mladića koji se nalaze u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, a koji se mogu regrutovati. Zašto oni nisu kod kuće? Mislim da to mora da reši vlada“, rekao je Hodžes.

U Ukrajini od 24. februara 2022. godine na snazi režim ratnog stanja, a narednog dana je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio opštu mobilizaciju. Muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je da napuste zemlju, a pozivi se mogu uručiti na raznim mestima: ulicama, benzinskim pumpama ili kafićima. Pritom, policija i vojska presreće muškarce i često i uz upotrebu nasilja.

Ukrajinski zakon, za izbegavanje vojne službe tokom mobilizacije, predviđa krivičnu odgovornost u vidu zatvora u trajanju do pet godina-

RUSI POSLEDNJIH NEKOLIKO DANA PROMENILI TAKTIKU: Primena nove donosi velike rezultate

Izvor: Sputnik.rs
 

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA