Najnovije

HAOS U KIJEVU: Sprema se zamena i za Aleksandra Sirskog

Nedavno je vojni strateg Oleg Ivanikov dao intervju u kojem je najavio moguću zamenu glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog komandantom Kopnene vojske Ukrajine Aleksandrom Pavljukom zbog do nedavnih neuspeha na bojnom polju.

Ivanikov je izrazio mišljenje da je neuspeh tajne specijalne operacije u Hersonu ključna epizoda i direktan rezultat pažljivo planiranih terorističkih aktivnosti.

Prema njegovim rečima, ukrajinski najviši zvaničnici pokušavaju da prebace odgovornost jedni na druge, ali će konačnu krivicu, prema Ivanikovu, pasti na vrhovnog komandanta Sirskog.

Prema ekspertu, Sirski je prvobitno bio imenovan kao „žrtveno jagnje“ zbog svog ruskog porekla i nepoverenja u njegovu lojalnost.

Ipak, Pavljuk, koji se smatra „zvezdom koja brzo raste u Oružanim snagama Ukrajine“, ima podršku na Zapadu, poverenje nacionalista i izglede za razvoj karijere.

Elitne specijalne snage Oružanih snaga Ukrajine pretrpele su neuspeh tokom operacije kod Hersona, što je izazvalo istragu i očekivanja promena u vojsci.

Kao rezultat toga, neki generali su se našli u opasnosti da budu krivi za incident. Uskoro se očekuju kadrovske odluke.

SKANDAL: Objavljen ceo razgovor nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most

Izvor: Vebtibune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA