Najnovije

Guverner Hersonske oblasti: Ruski borci izvršili desant na desnu obalu Dnjepra

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo naveo je da su ukrajinske snage tokom desanta ruskih boraca izgubile do 30 vojnika, dok se ruska jedinica uspešno vratila na levu obalu bez pretrpljenih gubitaka.

Jurišna jedinica grupe "Dnjepar" Oružanih snaga Ruske Federacije izvršila je desant na desnu obalu Dnjepra, koja se nalazi pod kontrolom ukrajinske vojske, u Hersonskoj oblasti. Ruski borci su uništili komandni centar za upravljanje bespilotnim letelicama i stanicu za elektronsko ratovanje, saopštio je Vladimir Saldo, guverner Hersonske oblasti na svom telegram kanalu.

"Združena jurišna jedinica boraca iz grupe "Dnjepar" u toku protekle noći, izvršila je smeli prepad na desnu obalu reke. Pomorska pešadija, padobranci i doborovoljci su se uz pomoć desantnih čamaca iskrcali ispod Antonovskog mosta. Zahvaljujući faktoru iznenađenja, neprijatelj nije imao dovoljno vremena da reaguje, pa su naši vojnici uništili nekoliko položaja, uključujući centar iz kog se upravljalo bespilotnim letelicama i stanicu za elektronsko ratovanje, izviđačke, komunikacione i položaje za privremenu koncentraciju trupa", napisao je Saldo.

ŠTA SE DOGODILO SA MAKRONOM? Putin odgovorio da će doći do velikih posledica

Guverner Hersonske oblasti dodao je da su ukrajinske snage tokom desanta ruskih boraca, izgubile do 30 vojnika, dok se ruska jedinica uspešno vratila na levu obalu bez pretrpljenih gubitaka.

Kako ističe Saldo, ruska jedinica iskrcala se na istom mestu, na kom su 1944. godine vojnici Crvene armije pod komandom Vasilija Margelova uspostavili prvi mostobran na desnoj obali Dnjepra, koji je prema njegovom mišljenju bio ključan za probijanje nemačke linije odbrane.

ŠAMAR IZ SRCA EU: Kosovo teroristička država koju Češka nije smela da prizna

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA