Najnovije

PARIZ NA NOGAMA: Veliki miting protiv isporuke oružja Kijevu (VIDEO)

Demonstranti su cepali zastave NATO-a i nosili plakate sa natpisima: "Ne trećem svetskom ratu!", "Napusti NATO, izađi iz EU", "Mame protiv rata", "Ostavite našu decu na miru".

Nekoliko hiljada demonstranata marširalo je danas centralnim ulicama Pariza protiv isporuke oružja Kijevu i slanja zapadnih trupa u Ukrajinu.

Miting pod nazivom "Za mir" protiv podrške sukobu u Ukrajini i izlasku iz NATO-a, održan je na poziv desničarske partije "Patriote".

Demonstranti su nosili plakate sa natpisima: "Ne trećem svetskom ratu!", "Izađi iz NATO-a, izađi iz EU", "Mame protiv rata", "Ostavite našu decu na miru" i ujedno cepali zastave Alijanse.

"Neprihvatljivo je da Francuska ne traži mir. Pariz nema pravo da ne teži mirnom rešavanju ukrajinskog sukoba, pošto je u njega uključena nuklearna sila i situacija bi u svakom trenutku mogla da izmakne kontroli", rekao je lider partije, kandidat za izbore za Evropski parlament Florijan Filipo.

Filipo se izjasnio i protiv retorike EU i NATO-a, koja "stalno traži neprijatelje", i založio se za povlačenje Francuske iz tih organizacija.

Prema rečima jednog od učesnika demonstracija, koji se predstavio kao Fransoa, "neprihvatljivo je ostati po strani od onoga što se dešava". 

"Došao sam ovde da kažem da smo protiv rata koji će biti katastrofa za sve", kazao je demonstrant.

Na kraju mitinga, lider partije "Patriote" tradicionalno je pocepao zastavu NATO-a, nazivajući je "simbolom pokornosti".

VEĆ SE DIMI: Sprema li se veliki prevrat usred Kijeva?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA