Najnovije

RUSI OTKRIVAJU: Francuska špijunira i koristi situaciju

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Francuska koristi svoje prisustvo na Kavkazu za prikupljanje obaveštajnih podataka i špijuniranje zemalja regiona.

„Prisustvo Francuske na Južnom Kavkazu ima za cilj pokušaj prikupljanja obaveštajnih podataka, špijuniranja zemalja regiona i sprečavanja sprovođenja mirovnih sporazuma koje su naše zemlje postigle, uključujući i ekonomske”, navela je Zaharova na brifingu za novinare, prenosi Tas.

Ona je dodala da bi Francuska, da joj je pravi cilj da obezbedi mir i bezbednost, učinila sve da se sprovedu sporazumi koje su Azerbejdžan i Jermenija potpisali od 2021. godine. „Međutim, kao što vidite, Francuzi su krenuli drugim putem”, rekla je Zaharova. Istakla je da je „naivno misliti da je Francuska spremna ili sposobna da osigura bezbednost na Južnom Kavkazu”.

 „Da je Francuska bila sposobna za to, ona bi tu sposobnost iskoristila u zemljama u kojima je imala ugovorne obaveze. To je ono što je Francuska bila dužna da uradi u Africi jer je za to plaćena. Međutim, francuske misije u tim zemljama su nesrećno propale”, rekla je portparolka ruskog ministarstva, prenosi Tanjug.

RUSIJA ZADAJE BRUTALNE UDARCE UKRAJINSKOJ ARMIJI DUŽ CELOG FRONTA: Nikad od početka ovo nije viđeno

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA