Najnovije

ZAHAROVA: Reakcije Kijeva na teroristički naopad- dokaz nemoći pred Oružanim snagama Rusije

Dok je ceo svet izjavljivao saučešće i osuđivao teroristički napad u "Krokus sitiju" Kijev je nespretno osudio Moskvu i, prema podacima FSB-a, pripremao se da u Ukrajini teroriste dočeka kao heroje, kaže portparolka ruskog MSP-a.

"Prljave uvrede predstavnika kijevskog rukovodstva koje su nakon terorističkog napada u `Krokus siti holu` upućene Rusiji jasno pokazuju potpunu nemoć, i strah nalik životinjskom koji se javlja pred neminovni krah", rekla je danas na brifingu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući nedavni teroristički napad u kojem je poginulo više od 100 civila. 

Radi se o "agoniji i nesposobnosti da se trezveno sagleda ono što se dešava" zbog akcija koje danas uspešno sprovode Oružane snage Rusije, smatra Zaharova. Ona je navela da je skoro ceo svet odlučno osudio poslednji teroristički napad, dok je jedino Kijev to prećutao, nespretno poručivši da iza napada stoji Rusija. 

Portparolka je podsetila na jučerašnju izjavu šefa FSB-a Aleksandra Bortnjikova da "iza terorističkog napada u 'Krokus sitiju' stoji Kijev, čija je obaveštajna služba pripremala 'prozor' za prelazak terorista preko granice sa Ukrajinom i planirala da ih dočeka kao heroje".

Takođe, skrenula je pažnju i na česta javna priznanja kako Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), tako i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine o tome da sprovode terorističke napade po Rusiji.

"S novim priznanjem 25. marta ove godine istupio je šef SBU Vasilij Maljuk, koji je ispričao o detaljima medijski propraćenih ubistava i pokušajima ubistva istaknutih ličnosti političkog i društvenog života naše zemlje i Ukrajine. To je faktički bilo priznanje (tih zločina)", ističe Zaharova.

Komentarišući reakciju Zapada na teroristički napad, portparolka je rekla da su zapadnjaci uvideli da neće biti moguće prećutati masovnu pogibiju civila, te su počeli javno da osuđuju teroriste "ne dočekavši, ne rezultate istrage, već proverene zvanične informacije" i odmah su "pronašli krivca". 

"Ovaj put nisu mogli da optuže Rusiju, kao ni neonacistički kijevski režim, koji su odgajili i čije su ruke u krvi zbog mnogih terorističkih napada na civilne objekte u Rusiji. Morali su da brzo nađu nekoga i, eto, iz prašnjavog ormana izvukli su Islamsku državu. Bukvalno nekoliko sati nakon terorističkog napada anglofoni mediji (Rojters, Si-en-en, "NJujork tajms") počeli su da šire različite verzije o odgovornosti Islamske države. Ali, teško je poverovati da grupa koja, prema podacima UN, broji od 4.000 do 6.000 ljudi ima kapacitete da izvede detaljano organizovan oružani napad daleko od granica Avganistana, a posebno u Moskvi", kaže Zaharova.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije takođe ističu da su dobili veliku podršku drugih zemalja koje su izrazile žaljenje zbog terorističkog napada u Moskvi, primetivši da je, kao znak solidarnosti, Dan žalosti bio objavljen i u Republici Srpskoj. 

ŠOKANTAN POTEZ ZELENSKOG: Okružuje se ruskim ljudima, sad doveo i FSB-ovca!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA