Najnovije

FATALNA GREŠKA ZAPADA: Pokušaj da slomi Rusiju uz pomoć Ukrajine

SAD su uvukle svoje saveznike u kampanju eliminisanja Rusije, dok se ostatak sveta solidarisao s Moskvom, konstatovao je Brener.

Sjedinjene Države i zapadne zemlje napravile su fatalnu grešku pokušavajući da slome Rusiju uz pomoć Ukrajine, izjavio je profesor emeritus za oblast međunarodnih odnosa na Pitsburškom univerzitetu Majkl Brener.

"Ovo je bila fundamentalna geostrateška greška s razornim posledicama: cinično žrtvovanje pola miliona Ukrajinaca, koji su korišćeni kao topovsko meso, i fizičko uništenje zemlje u ime slabljenja i marginalizacije Moskve", rekao je Brener u intervjuu za "Ejža tajms".

Brener smatra da su SAD uvukle svoje saveznike u kampanju eliminisanja Rusije, koju Vašington smatra glavnom preprekom globalnoj hegemoniji.

"Zapad je na ovo bacio sve što ima: svoj arsenal modernog oružja, korpus savetnika, desetine milijardi dolara, drakonski set ekonomskih sankcija", naveo je ekspert.

Ipak, naglasio je, Zapad je neslavno izgubio po svim tačkama – ruska ekonomija ne samo da je preživela već nastavlja da se razvija. Štaviše, praktično ostatak sveta saoseća s Moskvom, dodao je Brener.

Sadašnje stanje stvari otkriva nesposobnost Sjedinjenih Država da imaju odlučujući glas u globalnim ekonomskim i bezbednosnim pitanjima. Unija koju predstavljaju Rusija i Kina sada deluje kao rival, jednak Zapadu u svakom pogledu, zaključio je ekspert.

PRIZNANJE NAPADAČA NA "KROKUS SITI": Krenuli smo u Kijev po nagradu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA