Najnovije

Istražni komitet Rusije: Proveravaju se veze ukrajinske specijalne službe i napada na "Krokus"

Optuženi za počinjen teroristički akt rekli su da su tokom priprema, kao i nakon napada na "Krokus" komunicirali preko glasovnih poruka na mreži s koordinatorom akcije koji je koristio pseudonim.

Istražni komitet Ruske Federacije proverava da li su ukrajinske specijalne službe umešane u organizovanje i finansiranje terorističkog napada na moskovski tržni centar.

Takođe, saopštio je da su nakon napada na "Krokus siti hol" teroristi krenuli ka granici sa Ukrajinom kako bi stigli do Kijeva gde je trebalo da preuzmu nagrade.

"Po uputstvu koordinatora, teroristi su se nakon izvršenja zločina automobilom odvezli ka rusko-ukrajinskoj granici ne bi li stigli u Kijev da dobiju obećanu nagradu. Istraga nastavlja proveru umešanosti predstavnika ukrajinskih specijalnih službi u organizovanju i finansiranju terorističkog napada", navedeno je u saopštenju IK RF objavljenom na Telegramu.

Potvrđeno je i hapšenje devetog člana organizovane grupe koji odgovara za delo izvršenja terorističkog akta od strane organizovane grupe a što je rezultirao smrću građana.

IK RF je saopštio i da su optuženi za počinjen teroristički akt rekli da su tokom priprema, kao i nakon napada na "Krokus" komunicirali preko glasovnih poruka na mreži s koordinatorom akcije koji je koristio pseudonim.

Istražitelji nastavljaju s prikupljanjem i objedinjavanjem dokaza o krivici optuženih, na identifikaciji njihovih saučesnika i organizatora terorističkog akta.

Broj žrtava terorističkog napada koji se dogodio prošlog petka u "Krokus siti holu" u predgrađu Moskve porastao je na 144.

PRIZNANJE NAPADAČA NA "KROKUS SITI": Krenuli smo u Kijev po nagradu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA