Najnovije

Ofanziva kod Avdijevke: Rusi ulaze u Semjonovku (MAPA)

Nakon oslobođenja Orlovke i Tonenkija zapadno od Avdijevke, ruske snage grupe „Centar“ sa pridruženim jedinicama 1. armijskog korpusa ušle su u predgrađe Semjonovke i kreću napred, uništavajući Ukrajince.

„U pravcu Avdijevke vode se teške borbe za Berdiči. Ruske trupe zauzele su šumski pojas istočno od štaba Semjonovke. Napredovanje je ostvareno u području širine do 750 m do dubine do 200 m“, navode ukrajinski vojni analitičari i objavljuju mapu, tradicionalno potcenjujući napredovanje ruskih trupa.

Ništa bolja situacija za Ukrajince nije ni severnije.

Ukrajinske snage neće uspeti da zadrže kontrolu nad gradom Časov Jar zbog konstantne ofanzive ruske vojske, izjavio je bivši pomoćnik zamenika ministra odbrane SAD Stiven Brajen.

„Brojni analitičari tvrde da će Rusi uskoro zauzeti Časov Jar uprkos činjenici da se oni stalno brane od ukrajinskih kontranapada“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, ukoliko Kijev ne uspe da zadrži kontrolu nad tim gradom, onda će NATO biti primoran da potraži alternativni plan koji bi uključio pokretanje pregovora sa Rusijom.

Brajan takođe kaže i da se u tom gradu nalazi i pripadnici Alijanse, te da taj podatak i govori koliko je taj grad važan u strateškom smislu za Kijev.

Brajan je takođe rekao i da se NATO nalazi u režimu uzbune jer Rusi sve više napreduju, što preti da napravi haos celokupnoj ukrajinskoj odbrani.

VREME ISTIČE! Tri opcije za akciju Zapada u Ukrajini

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA