Najnovije

APEL IZ DVERI: Srbija da zamrzne svoj status u Savetu Evrope

Prijemom Kosova i Metohije, dela teritorije Republike Srbije, kao nezavisne države u svoje redove, Savet Evrope (SE) je doneo sramnu odluku, pogazio međunarodno pravo i označio secesionizam kao pozitivan i poželjan akt, što može imati nesagledive posledice u celoj Evropi, ali i svetu. Takođe, svesni smo da pojedine vodeće zemlje EU insistiraju na ovakvom stavu i da put Srbije u EU, koja nas ne želi i otima nam deo teritorije, odavno nema smisla, kaže Ivan Kostić, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri, u saopštenju dostavljenom medijima.
Ivan Kostić / Skrinšot

Ivan Kostić / Skrinšot

Lažna država Kosovo nije međunarodno priznata država, već je deo Srbije. Ovakva odluka SE može dati podstrek svakoj regiji ili pokrajini u Evropi, kao što je Bavarska u Nemačkoj, Baskonija u Španiji ili Bretanja u Francuskoj, da zatraži prijem u SE ili neku drugu međunarodnu organizaciju. Zato je prijem lažne države Kosovo opasan presedan koji može stvoriti veliku nestabilnost širom Evrope i sveta, tvrdi Kostić.

Za ovu sramnu odluku SE odgovorna je i aktuelna vlast u Srbiji, odnosno, ova odluka je direktna posledica prihvatanja Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, kao i francusko-nemačkog ultimatuma i Ohridskog sporazuma od strane Aleksandra Vučića koje je on prihvatio na svoju ruku i bez odobrenja Narodne skupštine, a po kom se obavezao da se Srbija neće protiviti članstvu lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama, poručuje potpredsednik Dveri.

Pročitajte OVDE zašto Jovanović iz Novog DSS-a odbija odluku Brnabićeve i Vučića o izborima 2. juna

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA