Najnovije

AMERIKANCI OPET MELJU ISTO: Priština mora da osnuje ZSO - Vučić i O'Brajan različito o problemima

Pomoćnik sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta DŽejms O'Brajan je rekao da su su prvenstveno razgovarali o Vučićevoj poseti NJujorku.
O'Brajan i Vučić

O'Brajan i Vučić

"Kosovo je obećalo da će sprovesti obavezu da osnuje ZSO i to je od ključnog značaja za Srbe. Ako postoji zabrinutost da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje obaveze, nadam se da ćemo raditi na tome da ispunimo obećano i pomognemo. Međunarodna politika prema Srbima na KiM počiva na zasnivanju ZSO", rekao je Vučić.

O glasanju po pitanju Rezolucije o Srebrenici rekao je, kako je bio deo pravnog tima koji je istraživao ubistva u toj oblasti

"Mnogi počinioci su bili u istražnom postpuku i osuđeni su. Sećam se i toga da je najteži deo istrage, kada su nam vojska RS i zvaničnici Srspke garantovali bezbednost. Danas moramo da se suočimo sa istonom, tada smo bili partneri i moramo i dalje", rekao je američki zvaničnik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je svestan da je Amerika supersila a da je Srbija mala, ali da će se boriti protiv prijema Kosova u Savet Evrope.

“Mi ćemo se onoliko koliko možemo suprotstaviti tom nasilju i nad srpskom državom i narodom i boriti se. Izgubili-izgubili, šta da radimo.

Vučić je rekao da će se Srbija suprostaviti svom snagom i u Ujedinjenim nacijama, ističući da Srbija i SAD dobro sarađuju na ekonomskom polju.

"Mnogo laži dolazi o navodnom ratu, o nekom napadu Srbije, teško je svakodnevno odgovarati na besmislice i laži. Zahvalan sam O'Brajanu zbog isticanja obaveze da treba da osnuje ZSO. To je već 11 godina mrtvo slovo na papiru. I Priština i Evropljani nas lažu o tome već 11 godina", izjavio je Vučić.

Naglasio je da će rezolucija o Srebrenici poremetiti odnose u regionu, jer je u pitanju odluka jednog naroda protiv drugog naroda BiH i dodao je da je izjašnjavanje o tome protivpravno izmešteno iz Saveta bezbednosti UN.

"Pitanje je pokrenuto na 29-godišnjicu, gle čuda. I nije upereno protiv Srba, nego je onako. Mi Srbi to nismo tako razumeli, suprotstavićemo se u UN koliko možemo", dodao je Vučić.

Kako je rekao i kada budemo izgubili u SE, i kad formalno budemo izgubili u UN, kada se i to bude desilo moraćemo da dignemo glavu i borimo se za ekonomski napredak Srbije.

Pročitajte OVDE o tenzijama unutar opozicije povodom odluke o izborima 2. juna

Izvor: Pravda.rs / RTS / RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA