Najnovije

PREKIPELO! Evropa ustaje protiv SAD! Ako ovo urade Rusiji, Putinova odmazda će biti nezamisliva!

Zvaničnici Evropske unije su ogorčeni zbog insistiranja Sjedinjenih Američkih Država na konfiskaciji ruske imovine u korist Ukrajine, verujući da će mere Moskve, ako na njih odgovori, prvenstveno uticati na Evropu, a ne na Sjedinjene Države, piše Vašington post.

Na prošlonedeljnim godišnjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu, američki zvaničnici izvršili su pritisak na nevoljne evropske kolege da koriste blokiranu rusku imovinu, navodi se u članku.

Tokom sastanaka, ministarka finansija SAD DŽenet Jelen sastala se sa Evropljanima u nadi da će postići kompromis.

Prema pisanju lista, zvaničnici EU su odbili da konfiskuju rusku imovinu, strahujući da bi to moglo da naruši međunarodno pravo, da potkopa poverenje investitora u evro i da izazove uzvratne mere Rusije.

"Evropski zvaničnici su takođe ljuti zbog insistiranja Amerike na onome što vide kao rizičnom kursu gde drže ogromnu većinu imovine, a bilo kakva ruska odmazda bi verovatno pala na Evropu, a ne na Sjedinjene Države“, navodi VP.
Istovremeno, neimenovani predstavnik američkog trezora rekao je za publikaciju da ministarstvo smatra rusku suverenu imovinu „održivim srednjoročnim i dugoročnim rešenjem za problem finansiranja“ Ukrajine.

POLICAJAC U UKRAJINI IH ZAUSTAVIO ONI GA UBILI: Verovatno su nosili oružje bez pokrića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA