Najnovije

MAKRONOVA PORUKA KURTIJU: Savet Evrope zavisi od jedne stvari, novo licemerje EU

Francuski predsednik je izrazio žaljenje zbog neuspeha glasanja o opozivu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Predsednik Francuske Emanuel Makron u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih kosovskih institucija Aljbinom Kurtijem istakao je da, u kontekstu zahteva "Kosova" za članstvo u Savetu Evrope, Pariz veliki značaj pridaje napretku u uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom.

Kako se navodi u saopštenju kabineta francuskog predsednika, Makron je podsetio na "nepokolebljivu podršku Francuske nezavisnosti i evropskim integracijama Kosova" i pozdravio sprovođenje odluke Ustavnog suda Kosova o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani.

Makron je podvukao značaj koji Francuska, u kontekstu zahteva "Kosova" za članstvo u Savetu Evrope, pridaje brzom i nepovratnom napretku u primeni Zajednice opština sa srpskom većinom.

Takođe, izrazio je žaljenje zbog neuspeha glasanja o opozivu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Podsetio je da je i dalje neophodno što pre organizovati nove izbore, na kojima će učešće uzeti i srpsko stanovništvo, dodaje se u saopštenju.

UHAPŠEN ZALUŽNI! Zelenski se oslobađa neprijatelja dok ukrajinska vojska sprema pobunu!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA