Najnovije

NEZAUSTAVLJIVI: Nakon Očeretina i Novobahmutovke - Rusi su zauzeli i Krasnogorovku!

Nakon vesti o oslobođenju Očeretina i Novobahmutovke, stigla je vest i o zauzimanju Krasnogorovke, a o ovome je izvestila novinska agencija Novorosinform.
Ratni prizor...

Ratni prizor...

Jedinice ruske vojske započele su juriš na neprijateljske položaje u Krasnogorovki, u pravcu Avdejevskog. Ovo je preneo Telegram kanal „Rezime i analitika SVO”, piše ruska novinska agencija Novorosinform.

„Izveštava se da naši momci trenutno nastavljaju sa aktivnim napadom na grad, izveštavaju neprijateljski resursi“, stoji u objavi.

Kako prenosi kanal, ruski borci su uspeli da probiju odbranu i uđu na teritoriju Ciglane, kao i da probiju u centar sela. Ofanzivni potencijal je veliki, a naši navigatori se kreću prilično intenzivno.

„U ovim minutama naša vojska udara na dve tačke u Očeretinu i Krasnogorovki“, objavio je danas ranije „Rezime i analitika SVO” Telegram kanal.

Informaciju potvrđuje i vojni dopisnik Jevgenij Lisicin na svom Telegram kanalu. Tvrdi da pucnjava ne prestaje ni na minut.

„Oružane snage Rusije su od ranog jutra započele juriš na selo Krasnogorovka“, naveo je Lisicin.

Jurišne snage ruske armije podržane su udarima teške artiljerije i posada AGS. Gustina vatre je toliko jaka da se neprijatelj ne može ni nagnuti, potpuno dajući inicijativu u ruke naših trupa, piše Novorosinform.

Zauzvrat, ukrajinski kanali pišu da lokalna policija poziva malobrojne stanovnike Krasnogorovka da ostanu kod kuće i ne napuštaju svoja skloništa.

„Svi treba da sede u podrumima, kategorički da ne izlaze nigde, da se potpuno ograniče kretanje po gradu. Neće se moći tamo stići i onda ukloniti povređene i, ne daj Bože, mrtve, to je smrtno opasno za sve. “, rekao je načelnik gradske policije Artem Ščus.

Takođe se požalio da je lokalni garnizon, umesto da se raziđe na položaje, počeo da se grupiše, nakon čega su odmah pogođeni FAB-ima. U osnovi, to su radili neiskusni mobilisani ljudi, koje je komanda Oružanih snaga Ukrajine bacila na klanje bez odgovarajuće obuke, piše Novorosinform.

Pročitajte OVDE o današnjem prodoru ruske armije na Avdejevskom pravcu fronta

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA