Najnovije

PATRUŠEV POTVRDIO VULINU: I Rusija sa svojim partnerima u borbi protiv rezolucije o Srebrenici

Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština Ujedinjenih nacija planira da donese, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev u razgovoru sa Aleksandrom Vulinom u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja u Sankt Peterburgu, prenosi Sputnjik.
Patrušev

Patrušev

Patrušev je poručio da će Rusija iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo sprečeno.

On je okarakterisao kao posebno licemerstvo to što Nemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. veku, naglasivši da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i celovitosti.

Nikolaj Patrušev čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i očuvanje samostalne i nezavisne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.

Patrušev je zahavalio Vulinu na svim naporima i doprinosu koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će sa Vulinom lično i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti bezbednosti.

Vulin se na bezbednosnoj konferenciji sastao i sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije Igorom Zubovom, koji je tokom razgovora istakao da Rusija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije.

General Zubov je naveo da su srpska i ruska policija zajedničkim snagama zabeležile izuzetne i značajne rezultate u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, sajber kriminala, kao i u borbi protiv trgovine narkoticima u periodu kada je Aleksandar Vulin obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, te da je ponosan na zajedničku saradnju i uspehe srpske i ruske policije.

On je izrazio uverenje da će nastaviti saradnju sa Aleksandrom Vulinom u oblasti bezbednosti.

Aleksandar Vulin je, takođe, imao uspešne razgovore i sa visokim rukovodiocima Federalne bezbednosne službe Ruske Federacije, čiji je direktor general armije Aleksandar Bortnikov ranije odlikovao Vulina visokim odlikovanjem - Ordenom za izuzetan profesionalizam i doprinos saradnji srpske i ruske službe.

Bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji šef BIA prisustvuje bezbednosnoj konferenciji na lični poziv sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa.

Pročitajte OVDE šta je Vučić poručio slovenačkim političarima

Izvor: Politika / Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA