Najnovije

PUTIN O PORODICI: Prioritet!

Poboljšanje demografske situacije i obezbeđenje pristojnog kvaliteta života za ruske porodice je prioritetan nacionalni zadatak, istakao je predsednik Rusije Vladimir Putin u telegramu poslatom učesnicima konferencije "Rusija – velika porodica velikih porodica. Porodica sa više dece kao nova norma".
Putin

Putin

"Od pamtiveka se upravo kod kuće, u krugu porodice, u atmosferi ljubavi i pažnje, formira ličnost i pogled na svet deteta, njegov karakter, građanska, patriotska osećanja", naveo je predsednik Putin.

Zbog toga je važno vaspitati mlađu generaciju u duhu vrednosti koje neguju velike porodice sa puno dece, prijateljske porodice koja se brinu o bližnjima, deci, roditeljima, naglasio je Putin.

Pored poboljšanja demografske situacije, podrške natalitetu velikim porodicama, prioritetan nacionalni zadatak je i obezbeđivanje pristojnog kvaliteta života za ruske porodice, ukazao je Putin i pozvao da se oko tog zadatka ujedine svi nivoi vlasti, institucije, društvo i mediji.

"Tema ovogodišnjeg foruma, koji se održava u Godini porodice, je relevantna, aktuelna i postavlja jedan od glavnih, ključnih uslova za siguran razvoj države i moralno blagostanje društva", ocenio je predsednik Rusije.

Predsednik je izrazio uverenje da će konferencija biti uspešna, a da će konstruktivne ideje i predlozi učesnika biti pretočeni u praktičan rad.

Pročitajte OVDE o novom papinom apelu

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA