Najnovije

ZAHAROVA: Od Srbije traže da zaboravi NATO bombardovanje i hladnokrvno ubistvo preko 2500 ljudi

Zapad zahteva od Srbije da zaboravi NATO bombardovanje 1999. godine i hladnokrvno ubistvo više od 2.500 svojih građana, uključujući 89 dece, uništenu infrastrukturu kao i gubitke vredne više milijardi dolara, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.
Zaharova

Zaharova

Od Srbije se traži da okrene novu stranicu istorije, a o nadoknadi ili makar izvinjenju nema ni reči, navela je Zaharova.

"Licemerje Zapada nema granica – on marljivo ignoriše napad na zgradu RTS-a u Beogradu 23. aprila 1999. godine", istakla je Zaharova.

Upravo tada je Vašington pokazao koliko zaista podržava ideale demokratije – usmerio je svoje oružje protiv medija pod lažnim izgovorom tzv. borbe protiv propagande, naglasila je zvanična predstavnica ruskog MSP-a.

"Tada je Zapad, predvođen SAD, pokazao spremnost da prekrši sve obaveze, norme i pravila, pa i ona koje se smatraju svetinjom demokratskog društva, ako su ugroženi njihovi sebični interesi", zaključila je Zaharova.

Podsetila je na 23. april 1999. godine kada je NATO u Beogradu "počinio zločin koji ne zastareva" i pogodio zgradu Radio-televizije Srbije.

"U noći između 22. i 23. aprila 1999. godine, avioni NATO-a izveli su napad u kojem je poginulo 16 civila među kojima su bili tehničari, urednici, šminkeri, reditelji, obezbeđenje i snimatelji", podsetila je Zaharova.

Međutim, napad na medijsku kuću ne samo da je prošao nekažnjeno, već je Zapad ovaj zločin pravdao vojnom nuždom, pozivajući se na činjenicu da su srpske komunikacije i objekti medija proglašeni "legitimnim vojnim ciljevima" i pre početka operacije.

Danas se ispred ruševina zgrade RTS-a u Beogradu nalazi spomenik na kome su uklesana imena žrtava i jedna reč, jedno retoričko pitanje: "Zašto?", navela je Zaharova.

"One koji se usude da brane svoju slobodu i dostojanstvo, i jednostavno govore istinu, na sve načine pokušavaju da ućutkaju", zaključila je Zaharova.

Pročitajte OVDE šta je Hamas poručio o kraju rata sa Izraelom

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA