Најновије

КАКО КУРТИЈЕВ РЕЖИМ ТЕРОРИШЕ СРБЕ: Ухапшеном Костићу не дају ни лекове

Зоран Костић је ове недеље продужен притвор на још два месеца, а иза решетака је због оптужби за наводни ратни злочин почињен 1998. и 1999. на подручју Вучитрна.

Приштинске власти настављају да малтретирају неправедно ухапшене и притворене Србе са Косова и Метохије, а како "Политика" пише, све је горе здравствено стање седамдесеттрогодишњег Зорана Костића из Прилужја, коме затворски чувари у Подујеву "повремено дају лекове за срце или му дају погрешну терапију".

Костићу је ове недеље продужен притвор на још два месеца, а Куртијев режим га држи иза решетака због оптужби за наводни ратни злочин почињен 1998. и 1999. на подручју Вучитрна.

Зоранов братанац Милан Костић наглашава за овај лист да Зорану "породица приликом посете носи лекове које мора свакодневно да пије", као и да су "сви лекови са косовском декларацијом, како и захтева затворска служба".

"Мој стриц је јако болестан човек, који је пре затвора доживео инфаркт и свакодневно му је потребна прописана терапија. Мало то кога занима, почев од лекара до затворских чувара који му лекове не носе сваки дан, а и кад му однесу, то је погрешан лек од кога му позли. То је нечувено! Зар у 21. веку оспорити било коме право на лечење? Мом стрицу срце ради са 30 одсто снаге што је и документовано у лекарским извештајима, али то очигледно не занима никог у затвору у Подујеву", жали се Костић.

Милан Костић истиче и да је тек недавно у затворским ћелијама пуштено грејање, а да се затворска служба није обазирала на ниске температуре напољу, а посебно у бетонским ћелијама.

Он додаје и да му је стриц "без икаквог основа киднапован, а ни после три месеца се још увек није суочио с наводним албанским сведоцима". Суд је, каже, именовао три сведока, Албанце из Резника из вучитрнске општине.

"Оно што се превиђа је да мој стриц није ни као дете, а ни касније, ногом крочио у то село", тврди саговорник "Политике".

У пасошу његовог стрица види се, истиче Костић, да је Зоран у време на које се оптужница односи, био у Македонији, што сведоче печати из путне исправе.

"Мој стриц је чист као суза али им је требало да ухапсе неког виђенијег Србина, како би се заплашили преостали Срби у намери да се иселе", наводи Костић, додајући да је циљ Приштине етнички чисто "Косово".

По његовим сазнањима Куртијеве власти заточеним држе 78 Срба, од којих се више од половине сумњичи или је оптужено за наводни ратни злочин.

ЗАЛУЖНИ СЕ "ЛАЈКОМ НА ФЕЈСБУКУ" ОТКРИО: Нема га на слици, јака порука Зеленском (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА