Najnovije

Živković: Ni Slobin brat nije imao obezbeđenje!

BEOGRAD - Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas povodom incidenta koji se dogodio za vreme Prajda, a tiče se brata premijera Aleksandra Vučića, da je očigledno da je došlo do prekomerne upotrebe sile od strane niške Žandarmerije, ali i „da bahatost druge strane nije viđena u novijoj istoriji“.
Zoran Živković (Foto: JuTjub)

Zoran Živković (Foto: JuTjub)

Živković je rekao da niko ne sme na onako brutalan način da tuče bilo koga, i ocenio da su pripadnici niškog odreda Žandarrmerije prekoračili svoje nadležnosti time što su udarili čoveka pendrekom po leđima, bez obzira ko je taj čovek i bez obzira što je možda, kako je rekao, „pljunuo na njih, gađao ih flašama, rekao im svašta...“ - Postoje drugi načini primene sile koji su propisani, dodao je on. Međutim, naveo je i da ponašanje druge strane nije bilo primereno. - Šta će neko ko je obavešten o situaciji u Srbiji, pošto mu je brat premijer u vreme zabranjene zone, kada je zabaranjen prolaz u jednom delu grada, šta će tamo sa nedefinisanim obezbeđenjem za koje smo konačno i utvrdili da je vojno, koji na pitanje policije odgovaraju „ne znaš ti ko sam ja“, koji prete policiji..., rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.
Pročitajte još:

Srbija nije više interesantna Americi a evo i zašto..

Devenport: Srbija postepeno da uskladi sa EU svoj stav prema Rusiji

Očigledna je prekomerna upotreba sile od stane žandarmerije i za to neko treba da bude kažnjen, naveo je Živković i dodao da ta bahatost druge strane nije viđena u modernoj istoriji Srbije. - Da li je vožd Karađorđe imao brata i da li je on imao obezbeđenje, ali ono što piše srpska istorija, takvih primera nije bilo. Ni Miloševićev brat nije imao obezbeđenje, rekao je lider Nove stranke. Dodao je i da je većina odbila predlog da se po hitnom postupku raspravlja o zakonu o visokom obrazovanju koji su podneli poslanici Nove stranke, a koji je sadržao pojam akademske čestitosti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA