Najnovije

Nemačka ponovo uslovljava Srbiju

BEOGRAD- Puna primena Briselskog sporazuma i pronalaženje i procesuiranje svih odgovornih za paljenje nemačke ambasade su dva ključna zahteva Berlina, pišu "Novosti"
Berlin (Vikipedija)

Berlin (Vikipedija)

Prema pisanju ovog beogradskog dnevnika, ovo su dva ključna zahteva pre konačne odluke o davanju Srbiji "zelenog svetla" da u decembru otvori prva pregovaračka poglavlja sa EU. Berlin će, dodaje se, odluku o tome doneti posle 16. novembra i posete Beogradu zamenika nemačkog kancelara Zigmara Gabrijela, od koje će zavisiti dalji tempo evrointegracija Srbije "Stvaranje pravne države podrazumeva i raščišćavanje mnogih stvari koje su iz ovih ili onih razloga do sada bile ignorisane", rekao je za taj list Josip Juratović član delegacije Bundestaga, koja je u petak boravila u poseti Srbiji. Prema njegovim rečima, na sastancima u Beogradu posebno se razgovaralo o ekonomskim reformama, problemima manjina u Srbiji, o tome da Berlin podržava napore Srbije i da se nada što skorijem otvaranju poglavlja. Ministarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović potvrdila je da je jedna od tema bila i paljenje ambasada.
Pročitajte još:Albanski premijer zahteva da bude zaštićen isto kao gejeviŠtednja preko leđa siromašnih, direktori zaštićeni!
"Nemački poslanici su izrazili očekivanja da će krivci biti pronadjeni. Istraga je već dala neke rezultate", rekla je Joksimović i dodala da je tokom susreta u Berlinu i Beogradu iznela argumentacija zbog čega Srbija misli da je važno da otvori jedno poglavlje do kraja godine. Kako je istakla, Beograd je dosta uradio i na implementaciji Briselskog sporazuma, ne čekajući da se formira nova vlada u Prištini i zato ne bi trebalo da trpi u brzini procesa evropskih integracija. Izvor: Tanjug, Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA