Najnovije

Karadžić ponovo izabran, ali predstavnici Zvezde nisu došli na glasanje

STARA PAZOVA - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić obavljaće tu funkciju i narednih godinu dana pošto je danas dobio jednoglasnu podršku delegata na redovnoj Skupštini nacionalnog saveza.
Tomislav Karadžić (Foto: Jutjub)

Tomislav Karadžić (Foto: Jutjub)

Sednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 63 delegata, 18 je bilo odsutno, među kojima i predstavnici Crvene zvezde. Usvojen predlog promene člana 44 Statuta u kojem se navodi da narednih 12 meseci neće moći da se raspravlja o raspisavanju izbora u FSS, iako je Crvena zvezda ranije pokrenula incijativu za smenu Karadžića, nezadovoljna stanjem u domaćem fudbalu. Crveno-beli su imali zamerke posebno na suđenje na prvenstvanoj utakmici protiv Napretka u Kruševcu (0:0), smatrajući da su drastično oštećeni. "Sedam dana se polemisalo o tome, bio je penal i sudija je kažnjen. Kažnjen je i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, uslovno, iako je za njegov prekršaj predviđena oštra kazna. Ipak, to mu je oprošteno jer je emotivno reagovao i mlad je. Međutim, prema onima koji bi trebalo da daju primer nećemo imati takav stav", rekao je Karadžić, aludirajući na v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića. Prvi čovek FSS najavio je uvođenje oštrih mera u domaćem fudbalu. "Naše odluke moraju da se poštuju, pooštravaćemo mere kako ne bi nastao haos. Klubovi koji duguju po 15 plata žele da menjaju savez, ali ne damo ga", rekao je Karadžić posle čega je dobio gromoglasni aplauz delegata.
Pročitajte još:Partizan u seriji od 13 uzastopnih pobeda u dva takmičenja!Nadal eliminisan u Šangaju
On se osvrnuo i na optužbe Terzića, kome je zbog ulaska u sudijsku svlačionicu u Kruševcu izrečena suspenzija od šest meseci. "Čovek je na siledžijski način uleteo u svlačionicu i kažnjen je. Da nije bilo premijera države i predsednika FSS Crvena zvezda bi igrala u trećoj ligi Srbije. Prave alibi neverovatnih razmera. Stvaramo uslove da možemo normalno da radimo narednih godinu dana i ovo je tačka na njihove pokušaje lobiranja", rekao je Karadžić i istakao da je glavni cilj FSS plasman nacionalne reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. "Možemo da pravimo fantastične stvari oko infrastrukture i organizacije, ali je plasman u Francusku prioritet i osnovni cilj našeg rukovođenja. Imamo odlične igrače, ali i selektora sa harizmom. Pokušaćemo da budemo kao švajarski sat, kako bismo napravili rezultate", poručio je on. Karadžić je izrazio uverenje da će ista garnitura ljudi ostati na čelu FSS i posle 2016. godine, ali da on neće biti predsednik. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA