Najnovije

Ovo su Srbi koji finansiraju odbranu Novorusije!

MOSKVA – Rusko udruženje Kosovski front, poznato po brojnim akcijama pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, pozvalo je nedavno građane Srbije da se uključe u akciju pomoći snagama Novorusije. Kosovski front je na sajtu Srpska.ru objavile spisak Srba koji su se do sada odazvali pozivu da pomognu odbranu Novorusije.
Proruski borci (Foto: Sptimes.ru)

Proruski borci (Foto: Sptimes.ru)

Za desetak dana akcije prikupljeno  je 44.000 dinara, a donacije su uplaćivali pojedinci iz Srbije i dijaspore. Ipak, ovaj pokret je još sredinom jula prikupio u okviru akcije „Kosovski štit - Novorusija“ oko 200.000 rubalja što je oko 4.000 evra. - Veći deo tih sredstava upućen je braniocima Novorusije: kupljeni su lekovi, radio-stanice, a takođe je pružena pomoć u formiranju srpskog dobrovoljačkog odreda i odreda vernog kozaštva. Pokret „Kosovski front“ nastavlja sa prikupljanjem pomoći u materijalnim sredstvima za branioce Donbasa. Od sad će se pomoć upućivati slovensko-srpskom odredu „Jovan Šević“. Pozivamo sve podružnice pokreta „Kosovski front“, aktiviste pokreta, one koji odobravaju te ideje i sve neravnodušne ljude da učestvuju u akciji „Kosovski štit Novorusije“ - pisalo je u apelu Kosovskog fronta. Pravda je već pisala da su pripadnici Četničkog pokreta iz Srbije uz pomoć ljudi iz Kosovskog fronta otišli za Novorusiju, a predstavnici ove ruske organizacije su ih obišli i na frontu. Srpskoj akciji prikupljanja sredstava za Novorusiju do sad su se odazvali: Anđa Elez 1,000 dinaraSrđan Đaković 2,000 dinaraDušan Radinoški 1,000 dinaraŽarko Sretenović 10,000 dinaraDragoslav Šubara 15,592 dinaraStanko Bogosav 1,000 dinaraGoran Topalović 12,237 dinaraGoran Jovanović 1,000 dinara Kosovski front je na sajtu Srpska.ru objavio spisak svih uplata, sa datumima kada su obavljene kao i doakze o uplatama. Organizacija od početka svog rata na ovaj način prikuplja sredstva i objavljuje precizne izveštaje zbog čega uživa veliko poverenje donatora.
Kako uputiti pomoć iz Srbije Pomoć se može predati predstavniku Ruskog pokreta «Kosovski front». Kontakti: Željko Đurović +38160-50-10-855 zeljkokraljevo@gmail.com https://www.facebook.com/kosovski.front.ru Račun za novčanu pomoć: 205-9001019347779-02 «Kosovski front» se obavezuje da daje potrebne izveštaje o svim primljenim i potrošenim sredstvima.
Povezana vest: Ovako i vi možete pomoći odbrani Novorusije! Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA