Najnovije

(VIDEO) Na Kučajskim planinama obučavaju decu za rat!

BEOGRAD - Devojčice i dečaci pucaju iz replika „kalašnjikova“, rade sklekove i spavaju u pećini. To su neki od prizora na fotografijama sa Svetolazarevog pravoslavnog omladinskog kampa (SPOK). Kamp je julu u bespuću Kučajskih planina organizovala „Srpska istinski pravoslavna crkva“ (SIPC).
"Obuka" mališana (Fejsbuk)

"Obuka" mališana (Fejsbuk)

Ovekovečeno je kako su mališani uzrasta od sedam do 17 godina, deset dana živeli u vojničkim uslovima u prirodi, pešačili po deset kilometara i spavali u pećini, nosili maskirne uniforme i učili da pucaju iz takozvanih airsoft pušaka.
Pročitajte još:Guča spremna za ludilo!Srbi čuvajte se, za ebolu nema leka!U Kraljevu počela ORA (Omladinska radna akcija)
Na sajtu SIPC-a istaknuto je da se kamp sprovodi na Kučajskim planinama poslednje dve godine, kao i da je „veoma poželjno da se u SPOK-u sledećih godina nađe veći broj tinejdžera“ jer je ovakav vid edukacije potrebniji tinejdžerima. SIPC je naziv za nekanonsku i nepriznatu pravoslavnu crkvu koja od 1995. deluje u Srbiji. Oni su pravoslavni fundamentalisti kojima je glavna ideologija antiekumenizam protiv katolika, ali i prekid svih kontakata s drugim hrišćanima. Smatraju i da je pravoslavna crkva pala u jeres. Prvi čovek SPIC-a je Nemanja Stanković, poznatiji kao episkop Akakije. - Izviđači pucaju iz vazdušnih pušaka. Ako se gleda zlim očima, onda to neko može da protumači negativno. Ovo nije samo verski kamp već i patriotsko-crkveni i mi učimo omladinu na odbranu otadžbine i naroda sada kada je vojska ukinuta. Obaveza je odbrana svoje države i naroda. Ovo je letnji kamp koji traje samo deset dana, a ne tokom cele godine. Roditelji sami šalju decu - kaže za „Blic“ episkop SPIC-a Akakije. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA