Najnovije

Policijski sindikati: Plati pa klati!

BEOGRAD - U prestonici je tokom pretprošle noći ispisano nekoliko grafita kojima se preti učesnicima najavljene Parade ponosa, zakazane za 28. septembar. Na fasadama pojedinih zgrada i na pojedinim bilbordima po gradu ispisane su poruke „Neću tatu i tatu“, „Stop pederima“, „Stop paradi“ i „Neće šetati 28.9.2014“.
Sa konferencije za štampu policijskih sindikata, foto: Medija centar Beograd

Sa konferencije za štampu policijskih sindikata, foto: Medija centar Beograd

Istovremeno, Nezavisni sindikat policije, kom su se priključila još četiri sindikata, ostaje pri odluci da u petak počne štrajk. - Štrajk će trajati do ispunjenja zahteva, a njegovo održavanje nema veze sa Paradom ponosa - izjavio je predsednik tog sindikata Velimir Lukić.
Povezano:Boban Stojanović: Idemo ka PrajduDanas protest advokata ispred Palate pravdeMUP ODLUČIO: Zabranjeni svi skupovi u nedelju osim Prajda!
On očekuje da u štrajku učestvuje 70 odsto policajaca i dodaje da bi, zbog činjenice da je on na vreme najavljen, MUP morao da zabrani održavanje svih javnih skupova, uključujući i Paradu ponosa. - Nadam se da će Srbija u nedelju uspeti da pošalje poruku tolerancije i različitosti - izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport. Devenport je u sredu sa poverenicom za ravnopravnost Nevenom Petrušić i direktorkom vladine Kancelarije za ljudska prava Suzanom Paunović najavio početak medijske kampanje za borbu protiv diskriminacije, pod nazivom „Diskriminacija nije šala“. Sve troje učesnika su na konferenciju za novinare došli u majicama na kojim je pisalo „Diskriminacija nije šala“. Devenport je naglasio da je borba protiv diskriminacije ključna za dalje evropske integracije Srbije, dodavši da je ona i deo poglavlja 23, koje se tiče i zaštite osnovnih ljudskih prava. Kako je rekao, u Srbiji i dalje postoji diskriminacija i podeljenost u mnogim segmentima, ukazavši da se i dalje veliki broj grupa suočava sa situacijom da nemaju jednake uslove samo zbog nekog njihovog ličnog svojstva. Izvor: Novosti online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA