Najnovije

Reakcija na srpsko naoružanje: "Hrvatska je članica NATO i niko je ne sme napasti"

ZAGREB- Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u sredu u emisiji RTL Direktu u kojoj je, između ostalog, prokomentarisao posetu srpskog premijera Aleksandra Vučića Moskvi i najave o kupovini oružja od Rusije.
Ranko Ostojić (Foto: Jutjub)

Ranko Ostojić (Foto: Jutjub)

Najava da će Srbija dobiti rusko naoružaje izazvala je pažnju u hrvatskoj javnosti, a upitan da prokomentariše bio je ministar Ranko Ostojić. Hrvatska je članica NATO-a. Mi smo sigurna zemlja i postoje sva sila pravila u slučaju da se nešto dogodi, da sarađujemo sa saveznicima i niko nas ne sme napasti. Dodao bih i to da kada Hrvatska nije imala ni poštene puške, uspela je da se odbrani, odbranićemo se i ubuduće i niko ne treba da se plaši napada - zaključio je Ostojić za televiziju RTL. Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će se u Moskvi sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojom će dalje, između ostalog, biti reči o naoružanju. Vučić je juče u Moskvi odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom. On je istakao, Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.
Pročitajte još:Kratkovidi Zapad nije očekivao da će Rusija pokazati takvu snaguNa kakav vojni sporazum sa Rusijom će se usuditi Vučić, hoće li smeti da traži S-300
Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA