Najnovije

UBACIVAĆE NAM ČIPOVE ISPOD KOŽE: Ovo su lozinke budućnosti!

Kompanija PayPal radi na razvijanju nove generacije lozinki koje će bukvalno moći da se pojedu. Reč je o piluli koja će, dok je u našem stomaku, omogućiti prijavljivanje na sajt ili neki drugi servis.
Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

DŽonatan Liblank, jedan od glavnih naučnika ove kompanije, izjavio je da će pilulu koju će korisnik progutati pokretati stomačna kiselina, kao i da će se u njoj nalaziti mini-kompjuteri. On je takođe dodao da je tehnologija toliko napredovala da omogućava “pravu integraciju sa ljudskim telom”. Nova vrsta lozinki će moći da se pojede ili ubrizga, i one će zameniti trenutno najbezbedniji način za prijavljivanje na računare ili neki sajt, a to su biometrijske lozinke. Kucanje šifri postaće prošlost. Pomenute kapsule bi čak mogle da mere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, pre nego što računaru pošalju enkriptovane podatke za prijavljivanje. Još jedna varijanta novih šifri bi mogla da uključuje silikonske čipove koji bi bili ugrađivani ispod kože, kao i “kompjuterske tetovaže” koje bi informacije slale putem Wi-Fi konekcije. PayPal trenutno radi i na pametnim narukvicama koje bi putem identifikacije otkucaja srca mogla da utvrdi identitet osobe, ali prema rečima Liblanka oni još uvek ne planiraju njihovo masovno korišćenje.
Pročitajte još:MALI FEJSBUK TRIKOVI: Kako da okrenete tekst naopako ili da pošaljete svoju sliku kao smajli (VIDEO)Otežajte hakerima: Evo kako da zaštitite podatke koje mogu da vam pokradu za samo par sekundi!
Izvor: Dejli mejl, Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA