Najnovije

INTERNETOM HARA OPASAN VIRUS: Čak i da ga obrišete, uništiće vam ceo kompjuter

Nova vrsta kompjuterskog virusa pod nazivom Rombertik preti računarima. Ovaj virus koristi vrlo uspešne metode izbegavanja antivirusnih programa, pa ga je zbog toga veoma teško ukloniti.
Ilustracija (foto: interface.ca)

Ilustracija (foto: interface.ca)

Rombertik briše ključne fajlove u operativnom sistemu, pa time praktično onesposobljava računar jer će se on non-stop restartovati. Ovaj virus dizajniran je za krađu šifri i drugih poverljivih informacija. Korisnici se ovim virusom najčešće zaraze otvaranjem fajlova koje dobiju mejlom, pa ga stoga dobro proverite pre otvaranja. Kada virus detektuje da antivirus pokušava da mu spreči pristup, tada on pokušava da uništi kompletan računar. Ratoborni virus čak periodično “patrolira” kako bi otkrio da li je u toku proces čišćenja. Sumnja se da Rombertik pokušava da obriše ključni sistemski fajl u Vindovsu koji se zove Master Boot Record (MBR). Ukoliko mu to pođe za rukom, računar će se neprestano restartovati. Jedino rešenje je reinstaliranje Vindovsa.
Pročitajte još:Kako na Fejsu pročitati nečiju poruku, a da pošiljalac toga ne bude svestanOprez, ne nasedajte na internet prevare: Evo koje su najčešće
Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA