Najnovije

KASPERSKI: Nova pretnja ljudima biće – pametni televizori, usisivači, pegle...

Generalni direktor „Laboratorije Kasperskog” – Jevgenij Kasperski – upozorio je da čovečanstvo već počinje da se suočava sa novim vidom sajber pretnji.
Kasperski (Foto: secretmag.ru)

Kasperski (Foto: secretmag.ru)

Objasnio je da takve pretnje već dolaze od „pametnih televizora”, usisivača, pegli i drugih aparata povezanih sa internetom. Kasperski je pritom naglasio da će još veću opasnost predstavljati nove generacije takvih „integrisanih aparata”. „Zasad takvih aparata u većini zemalja ili nema ili nema mnogo, ali će se sve više širiti po svetu, pa će se pojaviti i mogućnost plaćanja usluga „preko televizora”. A sa tim mogućnostima pojaviće se i oni koji će želeti da se dočepaju vašeg novca upravo preko „pametnih aparata koji funkcionišu preko interneta”. Kasperski je naveo primer partije kineskih pegli u koje je bio ugrađen Wi Fi, što je omogućilo da budu korišćene za hakerske napade. Prema njegovim rečima, hakeri za svoje „podvige” najradije (u 80 odsto slučajeva) koriste operativni sistem Windows: „Svaki 20-ti personalni kompjuter u svetu sa tim sistemom je „zaražen”. To znači da je takvih kompjutera najmanje 237 miliona. Isto važi i za 13 miliona sistema Android. Na redu su zaista usisivači, frižideri, mikseri i svi ostali „pametni aparati” – upozorava Kasperski.
Pročitajte još:Lazanski: Od Kalinjingrada do Varšave „iskander“ stiže za 2 minuta i 27 sekundi (VIDEO)Predsednici DNR i LNR: Minski sporazum je srušen!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA